Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Η συγγραφέας Καλλιόπη Γιαννάκου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Είμαστε γυναίκες» στην Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο της βιβλίο «Είμαστε γυναίκες» (εκδόσεις Κανέλα) παρουσιάζει η συγγραφέας Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου) τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, στις 20:00.

Στο πάνελ των ομιλητών, εκτός από την ίδια τη συγγραφέα, θα βρίσκονται ακόμα η Αναστασία Σουρδή, μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Θεόδωρος Απατζής, υπαστυνόμος Α’, ειδικός εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ. και εκπαιδευτής αυτοάμυνας γυναικών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με τις τυχερές και τους τυχερούς να κερδίζουν χειροποίητες δημιουργίες εμπνευσμένες από το βιβλίο της Καλλιόπης (Πόπη) Γιαννάκου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών και είναι ένα εγχειρίδιο, με συμβουλές, οδηγίες και παροτρύνσεις, προκειμένου να καταφέρουν οι γυναίκες να αποκτήσουν θετική διάθεση και ψυχική ευφορία, για να μπορέσουν να ενισχύσουν το ρόλο τους στην καθημερινότητά τους.

Σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ισότιμο ρόλο στην κοινωνία με τους άντρες και μόνο εκείνες μπορούν να καλλιεργήσουν στον εαυτό τους, εκείνη την ψυχική διάθεση που θα τις κάνει να το πιστέψουν, να το εμπεδώσουν, να διεκδικήσουν τη θέση που τους αρμόζει και να το επιβάλλουν στο οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο ανοίγει ένας κύκλος συζητήσεων, για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, «είμαστε γυναίκες και είμαστε προικισμένες από τη φύση να γεννάμε και να αναπαράγουμε το δέντρο της ζωής. Μια ατέρμονη διαδικασία, που συνεχίζει τον κύκλο της από τη μέρα της γέννησης του ανθρώπου, μέχρι σήμερα. Η γυναικεία φύση είναι αυτή που αδιάκοπα συνεχίζει το έργο τη, ισότιμα με το αντρικό φύλο και δημιουργούν μαζί το θαύμα που λέγεται ζωή».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ