Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Τρεις ηλιακοί θερμοσίφωνες εγκαταστάθηκαν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, αξιοποιώντας άμεσα τη δωρεά των τριών ηλιακών θερμοσίφωνων από την εταιρεία ELCO Βαγιωνής, που έχει έδρα στην πόλη, προχώρησε στην εγκατάστασή τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς πέρα από το άφθονο ζεστό νερό που θα υπάρχει στις δομές για την κάλυψη των αναγκών, θα μειωθεί κατά 50% η κατανάλωση φυσικού αερίου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: “Αξιοποιήσαμε τη δωρεά της εταιρείας ELCO Βαγιωνής και εγκαταστήσαμε στους παιδικούς σταθμούς τους τρεις ηλιακούς θερμοσίφωνες. Δώσαμε λύση σε ένα θέμα ετών! Η φροντίδα μας για τα παιδιά είναι καθημερινή και συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βελτίωση των υποδομών μας. Την ίδια στιγμή, στόχος μας είναι η ενεργειακή εξοικονόμηση, κάτι που επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση των τριών σύγχρονων ηλιακών θερμοσίφωνων”.

Από την πλευρά του, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, υπεύθυνος για τις δομές του πρώην ΚΟΙΠΑΠ Παναγιώτης Μπόλλας, τόνισε: “Η εγκατάσταση των ηλιακών θερμοσίφωνων στους παιδικούς σταθμούς συμπλήρωσε μία υπαρκτή αδυναμία που υπήρχε από την οικοδόμηση τους. Έτσι δεν θα χρειάζεται πλέον για τη δημιουργία οποιασδήποτε ποσότητας ζεστού νερού η χρήση του καυστήρα και άρα η δαπανηρή κατανάλωση φυσικού αερίου. Εκτός από αυτή την οικονομική ωφέλεια μειώνεται κατά πολύ και το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου, πράγμα στο οποίο η δημοτική Αρχή του Μάριου Ψυχάλη έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε άλλες δομές του Δήμου, τόσο τώρα, όσο και στο μέλλον”.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ