Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Καιρός: Η πιο δροσερή ημέρα της εβδομάδας πριν τον καύσωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ήλιο, ισχυρό μελτέμι αλλά και αρκετή ζέστη θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να αγγίξουν και τους 40 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, ωστόσο την Τετάρτη περιμένουμε αισθητή υποχώρηση, με τους βοριάδες στο Αιγαίο ενισχυμένους όλες τις ημέρες.

Σταδιακή εξασθένηση του μελτεμιού περιμένουμε την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο, που θα συνοδευτεί από νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, θα είναι αρκετά ενισχυμένοι και στην ηπειρωτική χώρα, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πυρκαγιάς να είναι αυξημένος.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τετάρτη, οπότε και θα επιστρέψει στα επίπεδα των 34 με 36 βαθμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ