Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα προβλήματα για τους χρήστες της Microsoft

Δημοσιεύθηκε

στις

ΗMicrosoft απολογήθηκε για μία ακόμα φορά μετά το πρόσφατο blackout.

H Microsoft αναγκάστηκε να απολογηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, μετά την πρόσφατη παγκόσμια κατάρρευση λόγω λάθους στο σύστημα αναβάθμισης που προκάλεσε προβλήματα σε όλον τον κόσμο.

Τώρα, η Microsoft ζήτησε συγγνώμη καθώς χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανέφεραν προβλήματα σε διάφορα προϊόντα της, από την υπηρεσία email της έως το παιχνίδι Minecraft. Το Downdetector, κατέγραψε χιλιάδες χρήστες που είχαν κάνει αναφορές για προβλήματα το απόγευμα της τρίτης. Η Microsoft, μετά το τελευταίο blackout είχε πει ότι είχε εφαρμόσει μια επιδιόρθωση που δείχνει κάποια βελτίωση στα συστήματά της και ότι παράλληλα παρακολουθεί το θέμα «για να διασφαλίσει την πλήρη αποκατάσταση».

Η Microsoft είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «διερευνούσε αναφορές για ζητήματα που συνδέονται με τις υπηρεσίες της παγκοσμίως».

 

 

«Λυπούμαστε ειλικρινά που αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις υπηρεσίες μας. Οι ειδικοί μας ερευνούν αυτήν τη στιγμή την κατάσταση προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την αναστάτωση» ανέφερε η Microsoft σε μια ανάρτηση στο X.

Τα νέα αυτά προβλήματα έρχονται λίγες ώρες πριν η Microsoft ανακοινώσει τις τελευταίες οικονομικές εκθέσεις της. Σύμφωνα με σχετική ειδοποίηση στο site της η διακοπή επηρέασε το Microsoft Azure, την πλατφόρμα πίσω από πολλές από τις υπηρεσίες της και το Microsoft 365, το οποίο περιλαμβάνει συστήματα όπως το Microsoft Office και το Outlook.

«Φαίνεται ελαφρώς σουρεαλιστικό ότι βιώνουμε άλλη μια σοβαρή διακοπή των διαδικτυακών υπηρεσιών από τη Microsoft», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, καθηγητής Άλαν Γούντγουορντ. «Ο ένοχος φαίνεται να είναι η δικτυακή υποδομή] σημείωσε μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως «Θα περιμένατε η υποδομή δικτύου της Microsoft να είναι ανθεκτική στις βόμβες». Τα προβλήματα φαίνεται πως έχουν επηρεάσει και άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στις πλατφόρμες της Microsoft.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ