Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς ενεργό μέτωπο φαίνεται να είναι η φωτιά που κατέκαψε μεγάλη έκταση στην Κεντρική Εύβοια, μετά από πολύωρη επιχείρηση της πυροσβεστικής σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Πάνω από 183 πυροσβέστες και 8 ομάδες πεζοπόρο με 52 οχήματα δίνουν μάχη με τις ενεργές εστίες, ενώ από το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή Καμάρι.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες βρίσκεται στο νησί ο υπουργός κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν όταν τους περικύκλωσε η φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 πυροσβέστες με τον διοικητή της Εύβοιας, Κώστα Ψαρρό, κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί κατά τις πρώτες ώρες της φωτιάς, όταν η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Στο σημείο Δεξαμενή βρίσκονταν πέντε οχήματα που προχώρησαν προς την κορυφή για να σταματήσουν τη φωτιά.

Ξαφνικά, μια κηλίδωση δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση, εγκλωβίζοντάς τους μέσα στις φλόγες. Η οροφή ενός από τα πυροσβεστικά οχήματα πήρε φωτιά, και η μόνη επιλογή που είχαν για να σωθούν ήταν να περάσουν μέσα από τη φωτιά με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν.

Με τις εντολές του Κώστα Ψαρρού, και τα πέντε οχήματα πέρασαν κυριολεκτικά μέσα από τη φωτιά. Όταν τελικά κατάφεραν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη περιοχή, οι πυροσβέστες δεν πίστευαν ότι ήταν όλοι τους ζωντανοί. Μετρούσαν τα κεφάλια και τα αυτοκίνητά τους για να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν έλειπε.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πισσώνα – Βασιλικού

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πισσώνα – Βασιλικού στην Εύβοια, που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, αποκαταστάθηκε πλήρως και διεξάγεται κανονικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ