Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Οι «μνηστήρες» της Περιφέρειας ανοίγουν τα χαρτιά τους

Δημοσιεύθηκε

στις


Τις δυνάμεις τους παρατάσσουν στο μέτωπο της μάχης για τις επικείμενες εκλογές οι τρεις βασικοί διεκδικητές της Περιφέρειας Αττικής. Ο κ. Γιάννης Σγουρός, η κα Ρένα Δούρου και ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος παρουσίασαν τις προηγούμενες ημέρες πρόγραμμα και υποψηφίους, ενώ «αντάλλαξαν» αιχμηρές προεκλογικές «ευχές» ο ένας για τον άλλο.

Γ. Σγουρός: Οι τρεις άξονες του νέου προγράμματος.
Τους τρεις βασικούς άξονες τού προγράμματος του συνδυασμού του «ΑΤΤΙΚΗ – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με Έργο» φανέρωσε ο κ. Σγουρός. Καταπολέμηση της ανεργίας, μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και συνέχιση των μεγάλων έργων το τρίπτυχο του σχεδίου του απερχόμενου περιφερειάρχη και για την επόμενη περίοδο, όπως παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση.
«Το σύνολο των πόρων που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα 5 χρόνια φτάνει τα 4,188 δις ευρώ. Δεν φοβόμαστε τις δεσμεύσεις. Τολμάμε να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις, γιατί έχουμε και την εμπειρία και την όρεξη για δουλειά», απεύθυνε στο μήνυμά του ο κ. Σγουρός.
Αναφερόμενους στους ανθυποψηφίους του και την κριτική που του ασκούν ο κ. Σγουρός, τόνισε: «Εμείς δεν είμαστε περαστικοί από την Αυτοδιοίκηση. Εμείς δεν κάνουμε αγγαρεία. Τα προβλήματα της Αττικής δεν τα μάθαμε σε εντατικό φροντιστήριο 30 ημερών. Δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αττική. Κανένας δεν μας πίεσε να είμαστε υποψήφιοι και κανένα κομματικό όργανο δεν μας όρισε ως υποψήφιους. Εμείς επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στη μάχη για την Αττική και για τους πολίτες. Και θα είμαστε παρόντες και την επόμενη μέρα των εκλογών. Η Περιφέρεια Αττικής είναι για εμάς σταθμός, δεν είναι προθάλαμος της Βουλής. Είναι έργο και όχι πάρεργο».

Ρ. Δούρου: Παρουσίαση ψηφοδελτίου και επίθεση σε Σγουρό
Το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής» για την Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε και η υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κα Ρένα Δούρου. Η υποψήφια Περιφερειάρχης επιτέθηκε στον απερχόμενο περιφερειάρχη,  χαρακτηρίζοντάς τον «γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα των χειρότερων εκφάνσεών του». «Από το αύριο της Περιφέρειας Αττικής, εξαρτάται το αύριο της Ελλάδας», τόνισε στην ομιλία της η κ. Δούρου.
Στη σχετική εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού της «Δύναμης Ζωής»: υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Ανατολική Αττική είναι ο απερχόμενος δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης για τη Δυτική Αττική, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Βασιλείου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, είναι ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καραμέρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον Δυτικό Τομέα Αθήνας, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην δήμαρχος Καισαριανής, κ. Σπύρος Τζόκας, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, η χημικός και περιφερειακή σύμβουλος κα Ερμίνα Κυπριανίδου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον Νότιο Τομέα Αθήνας, ο οικονομολόγος και περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Καπάταης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο συνταξιούχος ΗΣΑΠ και συνδικαλιστής κ. Γιώργος Γαβρίλης και αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο ναύαρχος ε.α. και μέλος του πληρώματος «Βέλος», κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Γ. Κουμουτσάκος: Να επικρατήσει το άφθαρτο

Τα πρόσωπα που θα τον βοηθήσουν στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η πρώτη δέσμευση που αναλαμβάνω απέναντί σας είναι ότι είμαι και θα είμαι πάντα ειλικρινής μαζί σας. Είναι ο μόνος τρόπος για να διαμορφωθούν αληθινοί και πραγματικοί δεσμοί μιας κοινότητας ανθρώπων. Αυτούς τους στενούς και ουσιαστικούς δεσμούς τους οικοδομούμε μαζί. Είναι αυτοί που ανατρέπουν κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία», το σχόλιο του υποψηφίου περιφερειάρχη στη σχετική εκδήλωση, ο οποίος συμπλήρωσε: «Με αρωγό την αυτοδιοικητική τεχνογνωσία που φέρνουν οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες και όλοι εσείς, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, και με σημαντικό εφόδιο τη βαθιά ευρωπαϊκή γνώση, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα. Το νέο και άφθαρτο μπορεί να επικρατήσει, και θα επικρατήσει».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ