Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

3 προτάσεις βιβλίων για να…«αναθεωρήσετε» αυτό το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι διακοπές αποτελούν για πολλούς μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση. Μπορεί όμως να είναι και μια περίοδος αναστοχασμού, επαναπροσδιορισμού στόχων και αναθεώρησης – ίσως – πραγμάτων και καταστάσεων.

Ποιος θα μας παρακινήσει, τι θα μας κομίσει νέες πληροφορίες ή έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης; Ίσως μια άλλη ματιά που δεν είχαμε σκεφτεί στα πράγματα που μας απασχολούν; Μα τι άλλο, ένα καλό βιβλίο για την παραλία!

Σήμερα, προτείνουμε 3 βιβλία ιδιαίτερης απήχησης και ενδιαφέροντος από συγγραφείς – ειδικούς στον τομέα απασχόλησης τους. Με συμβουλές, ιδέες και οπτικές που ίσως να μην είχαμε καν φανταστεί. Παρακάτω:

Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας – Η τέχνη της παραγωγικότητας χωρίς στρες (Νέα ανανεωμένη έκδοση)

Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ κυκλοφορεί τώρα σε νέα ανανεωμένη έκδοση: Ανακαλύψτε τις πλήρως επικαιροποιημένες, πανίσχυρες μεθόδους του μπεστ σέλερ των New York Times Ντέιβιντ Άλεν για αποδοτικότητα χωρίς στρες στην εργασία και στη ζωή.

Το Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας του Ντέιβιντ Άλεν, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, χαρακτηρίστηκε ως «το πλέον αξιόπιστο βιβλίο αυτοβοήθειας της δεκαετίας» (Time). Έκτοτε η μεθοδολογία του αποτελεί μια πλήρη κουλτούρα προσωπικής οργάνωσης που επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Ο πολύπειρος σύμβουλος και ειδικός σε θέματα μάνατζμεντ και υπηρεσίες καθοδήγησης έγραψε εκ νέου το βιβλίο, βάσει των νέων οπτικών του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος και ενσωματώνοντας στοιχεία που επικυρώνουν τη διαχρονική του ρήση ότι «έχουμε μυαλό για να κατεβάζουμε ιδέες και για να τις κάνουμε πράξη!».

Η θέση του Άλεν είναι απλή: Η παραγωγικότητά μας είναι ευθέως ανάλογη της ικανότητάς μας να χαλαρώνουμε. Μόνο όταν το μυαλό είναι καθαρό και οι σκέψεις οργανωμένες, μπορούμε να επιτύχουμε αξιόλογα αποτελέσματα και να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας. Ξεκινώντας από βασικές αρχές και φτάνοντας σε δοκιμασμένες τεχνικές, το βιβλίο αυτό εξηγεί πώς:

  • να εφαρμόζετε τον κανόνα «κάν’ το, ανάθεσέ το, ανάβαλέ το, απόρριψέ το», όταν διαχειρίζεστε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο,
  • να επαναξιολογείτε στόχους και να παραμένετε συγκεντρωμένοι ακόμα και σε μεταβαλλόμενες καταστάσεις,
  • να σχεδιάζετε πρότζεκτ και να ξεπερνάτε τα εμπόδια,
  • να αντιμετωπίζετε το άγχος και την πίεση,
  • να αισθάνεστε καλά για όσα δεν κάνετε.

Έγραψαν για την προηγούμενη έκδοση του βιβλίου:

«Το Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας… βοηθά στην ανάπτυξη των νέων νοητικών ικανοτήτων που απαιτούνται στην εποχή της παράλληλης ανάληψης πολλαπλών καθηκόντων και της υπερπληροφόρησης». The Wall Street Journal
«Είμαι ένας ένθερμος και αληθινά πιστός υποστηρικτής του Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας… Η όλη προσέγγιση αυτής της μεθοδολογίας ενίσχυσε όχι μόνο την παραγωγικότητά μου αλλά και την ευρύτερη ευημερία μου. Αλλά αυτό που με εκπλήσσει εξίσου είναι η πλατιά απήχηση που έχει βρει σε ολόκληρο τον κόσμο… Πρόκειται για ένα πραγματικό κίνημα», όπως σημειώνει ο Daniel H. Pink, συγγραφέας του βιβλίου Κίνητρο
*Σημειώνεται πως ο Ντέιβιντ Άλεν είναι σύμβουλος παραγωγικότητας και ιδρυτής της εταιρείας David Allen Company, η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγικότητα, τη διαχείριση διάφορων πρότζεκτ και καθοδήγηση στελεχών. Έχει συμβάλει ενεργά στη συγγραφή περισσότερων από 80 βιβλίων.

FAKE: Ψεύτικο χρήμα, ψεύτικοι δάσκαλοι, ψεύτικες περιουσίες – Πώς τα ψέματα κάνουν τους φτωχούς και μικρομεσαίους φτωχότερους, Robert Kiyosaki

Ο Robert Kiyosaki είναι αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος, επενδυτής, επιχειρηματίας, υπέρμαχος της οικονομικής επιμόρφωσης και συγγραφέας πλήθους μπεστ σέλερ. Το βιβλίο του Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς (Εκδόσεις Κλειδάριθμος) –το νούμερο ένα οικονομικό βιβλίο όλων των εποχών– προκάλεσε και άλλαξε την ιδέα που έχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι για το χρήμα.

Από τον #1 μπεστ σέλερ συγγραφέα του βιβλίου Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς, το οποίο παρέμεινε πρώτο στη λίστα των New York TImes για 6 χρόνια και έχει πουλήσει περισσότερα από 27 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Σε αυτό το νέο βιβλίο, ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Ρόμπερτ Κιγιοσάκι αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αυθεντικότητας, ρίχνοντας φως στο τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Ψεύτικο Χρήμα

Το 1971 ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον αποσυνέδεσε το αμερικανικό δολάριο από τον Κανόνα του Χρυσού. Το 1971 το δολάριο έγινε παραστατικό χρήμα. Το παραστατικό χρήμα είναι το χρήμα του κράτους. Ο πλούσιος μπαμπάς αποκαλούσε το κρατικό χρήμα «χάρτινο χρήμα». Το χάρτινο χρήμα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το χάρτινο χρήμα κάνει τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους φτωχότερους.

Ψεύτικοι Δάσκαλοι

Τι σας δίδαξαν στο σχολείο για το χρήμα; Τι γνώριζαν οι γονείς σας για το χρήμα; Τι ξέρει ο χρηματοοικονομικός σας σύμβουλος για το χρήμα; Τι γνωρίζουν οι ηγέτες μας για το χρήμα; Γιατί το 78% των Αμερικανών δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα; Γιατί οι φοιτητές στις ΗΠΑ είναι καταχρεωμένοι, με το συνολικό χρέος των φοιτητικών δανείων να έχει φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια; Γιατί οι δάσκαλοι απεργούν ζητώντας περισσότερα χρήματα;

Ψεύτικες Περιουσίες

Το 2008 τα ενυπόθηκα δάνεια ψηλού κινδύνου κατέρρευσαν βυθίζοντας σε κρίση τη διεθνή οικονομία. Μήπως οι τραπεζίτες συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να πουλούν ψεύτικα επενδυτικά προϊόντα και συνταξιοδοτικά προγράμματα σε σας και σε μένα, όπως έκαναν και το 2008; Γιατί τόσο πολλά συνταξιοδοτικά προγράμματα υποχρηματοδοτούνται; Πόσοι εργαζόμενοι της Μεταπολεμικής Γενιάς θα μείνουν χωρίς χρήματα όταν συνταξιοδοτηθούν;

Μήπως έρχεται μία ακόμη μεγαλύτερη οικονομική κρίση;

Σε μια εποχή γεμάτη αβεβαιότητα, η δημιουργία ενός εύρωστου οικονομικού μέλλοντος και η αίσθηση ασφάλειας που αυτό συνεπάγεται ξεκινούν με την ανάληψη δράσης και τον έλεγχο των επιλογών μας.

Ηγεσία σε δύσκολους καιρούς: Ξεπεράστε τις προκλήσεις με θάρρος και εμπιστοσύνη, John C. Maxwell

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα των μπεστ σέλερ των Νew York Times, ο οποίος θεωρείται ως ο πλέον σημαίνων ειδικός σε θέματα ηγεσίας σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα δυσκολότερα καθήκοντα κάθε ηγέτη είναι να αναλαμβάνει τον ρόλο του παράγοντα αλλαγής και να ηγείται σε δύσκολες εποχές. Όμως αυτό μπορεί ταυτόχρονα και να τον ανταμείψει. Οι ηγέτες δεν μπορούν να αναθέτουν ή να εξουσιοδοτούν άλλους να λύνουν τα προβλήματα. Πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, να ξεπερνούν τα εμπόδια, να ανταποκρίνονται σε έκτακτες καταστάσεις, να διορθώνουν λάθη, να καθοδηγούν. Οι δύσκολοι καιροί δεν καταβάλλουν τους πραγματικούς ηγέτες, αλλά τους αναδεικνύουν.

Στο βιβλίο Ηγεσία σε δύσκολους καιρούς, ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός σε θέματα ηγεσίας John C. Maxwell δείχνει στους επίδοξους ηγέτες:

πώς να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν τα διάφορα προβλήματα·
πώς να ενεργούν αποτελεσματικά ως παράγοντες αλλαγών·
πώς να εμπνέουν και να βελτιώνουν την ομάδα τους·
πώς να αναπτύσσουν στρατηγικές που οδηγούν στην επιτυχία.
Σε δύσκολους καιρούς, τα άτομα των οποίων ηγείστε ανακαλύπτουν ποιοι είστε πραγματικά και τι κρύβετε μέσα σας. Τι είδους ηγέτες είστε; Τι είδους ιστορία θα γράψουν οι δύσκολοι καιροί στη ζωή σας; Κάθε ηγέτης έχει την ευκαιρία να γίνει ήρωας σε μια πιθανώς σπουδαία ιστορία. Η επιλογή είναι δική σας. Βγείτε μπροστά και μετατρέψτε τη δυσκολία σε πλεονέκτημα.

*Για την ιστορία, ο Τζον Κ. Μάξγουελ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν κατακτήσει την κορυφή της λίστας ευπώλητων των New York Times, ομιλητής, καθοδηγητής και ηγέτης που έχει πουλήσει περισσότερα από 33 εκατομμύρια βιβλία σε 50 γλώσσες.

Θεωρείται ο Νο1 ηγέτης επιχειρήσεων και ο πλέον σημαίνων ειδικός σε θέματα ηγεσίας σε όλο τον κόσμο. Τα συγγράμματά του έχουν μεταφραστεί σε 70 γλώσσες από τους οργανισμούς που έχει ιδρύσει, John Maxwell Company, JohnMaxwell Team, EQUIP και John Maxwell Leadership Foundation, και έχουν χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση εκατομμυρίων ηγετών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Δρ Μάξγουελ, ο οποίος έχει τιμηθεί με τα βραβεία Horatio Alger Award και Mother Teresa Prize for Global Peace and Leadership από το Luminary Leadership Network, ασκεί επιρροή σε ανώτατα διοικητικά στελέχη εταιρειών της λίστας Fortune 500, ηγέτες κρατών και επιχειρηματίες παγκοσμίως.

 

 

Πηγή: epixeiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ