Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

Δημοσιεύθηκε

στις


Δύο εβδομάδες απέμειναν για το πρώτο εκλογικό ραντεβού της τοπικής αυτοδιοίκησης στις 18Μαΐου και το xtypos.gr σας παρουσιάζει πως διαμορφώνεται η προεκλογική κατάσταση στους δήμους των βορείων προαστίων. Παρακάτω θα δούμε το προεκλογικό σκηνικό  στους Δήμου Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, ενώ θα ακολουθήσουν κείμενα στο www.xtypos.gr και για τους άλλους δήμους της περιοχής μας.
 
Νέα Ιωνία
Στο Δήμο Νέας Ιωνίας η προεκλογική εκστρατεία έχει ζεσταθεί για τα καλά.Ο νυν Δήμαρχος κ.Ηρακλής Γκότσης θα διεκδικήσει και πάλι το δημαρχιακό θώκο με το συνδυασμό της “Ενότητας” που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο αυτή τη φορά δεν λείπουν τα σύννεφα.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ των τριών συνιδρυτών της παράταξης κ.Πέτρος Μπουρδούκος επέλεξε να μην είναι υποψήφιος αυτή τη φορά,μια κίνηση που αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για όσους τον ξέρουν καλά έστω και αν δημοσίως ο ίδιος δηλώνει πως στηρίζει την “Ενότητα”. Επίσης το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν και φήμες περι προβλημάτων στις σχέσεις του Δημάρχου με τον έτερο εκ των τριών συνιδρυτών κ.Γιάννη Κολμανιώτη, με τον τελευταίο να τις διαψεύδει.
Δυναμικά στη μάχη έχει μπει ο κ. Παναγιώτης Μανούρης με το συνδυασμό “Δημιουργία Αλληλεγγύη” ο οποίος έχει παρουσιάσει πλήρες πρόγραμμα,υποψήφιους, διοργανώνει ημερίδες, ενώ έχει στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής και τη πιο μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη. Τη φιλοδοξία να μπει σφήνα ανάμεσα στους δύο (προαναφερθέντες) μεγάλους συνδυασμούς έχει η κα Δέσποινα Θωμαΐδου με τη “Δύναμη Προοπτικής” ενώ οι κ.κ.Γιώργος Τσοπανίδης (Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία)και Άρης Χατζησαββίδης (ΠΑΚ) ένωσαν δυνάμεις. Η “Λαϊκή Συσπείρωση”,ακολουθώντας την ατζέντα του ΚΚΕ, διεκδικεί τη ψήφο των δημοτών με     υποψήφιο Δήμαρχο και πάλι τον κ. Παναγιώτη Τσουκαλά. Αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν θα υπάρχει επίσημος υποψήφιος για τη Νέα Δημοκρατία.
Τέλος, το παρών στην εκλογική αναμέτρηση δίνει για τρίτη συνεχόμενη φορά η δημοτική κίνηση “Εκτός Σχεδίου”,με υποψήφια Δήμαρχο την κα Αγγελική Βάσιλα, η οποία εκπροσωπεί το χώρο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Ηράκλειο
Ντέρμπι θα έχουμε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
Ο νυν Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος, διεκδικεί με την ΑΚΕΠ μια ακόμα θητεία στο δημαρχιακό θώκο έχοντας βέβαια χάσει αρκετά στελέχη που εκλέχτηκαν Σύμβουλοι το 2010 και τώρα είναι στα ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών αν και παράλληλα έχει κάνει μεταγραφές από άλλους συνδυασμούς. Πάντως στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού δεν είναι τελικά ο επικεφαλής της “Ηράκλειο Επόμενη Μέρα”, κ. Γιώργος Βλαντής που δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές.
Από εκεί και πέρα αρκετοί λένε πως σε αυτές τις εκλογές έχει έρθει η ώρα του κ. Νίκου Μπάμπαλου που με το συνδυασμό “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” θέλει να φτάσει μέχρι τέλους, έχοντας στο ψηφοδέλτιο του πολλά έμπειρα στελέχη με θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ξανά υποψήφια, έχοντας το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι με το “Δίκτυο Πολιτών” η κα Ειρήνη Κατσινοπούλου.
Τη ψήφο των Ηρακλειωτών διεκδικούν και δύο πρώην Δήμαρχοι,ο κ.Γιώργος Μαστοράκος (με τη ΔΑΣΗ) και ο κ.Σταύρος Γεωργόπουλος (Όραμα για το Ηράκλειο).Υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό του ΚΚΕ θα είναι και πάλι ο κ. Βασίλης Λυκούρας, ενώ στη μάχη μπαίνει και ο πρωτοεμφανιζόμενος συνδυασμός της αντικαπιταλιστικής αριστεράς “Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο” με τον κ. Δημήτρη Ταβουλάρη. Υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι και ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης με την «Πνοή», καθώς οι συζητήσεις συνεργασίας με το «Δίκτυο Πολιτών» δεν τελεσφόρησαν.

Διαβάστε επίσης:


Φιλαδέλφεια– Χαλκηδόνα: Η ΑΕΚ κυριαρχεί στον προεκλογικό αγώνα


Μαρούσι: Ζητούν τη ρεβάνς από τον Πατούλη


Κηφισιά:Τρεις δήμαρχοι σε ένα συνδυασμό

Αναμένεται ντέρμπι στη Μεταμόρφωση


Άγιοι Ανάργυροι– Καματερό: Εν αναμονή του β’ γύρου

Βριλήσσια:Ίδιοι υποψήφιοι-Ίδιο σκηνικό;

Λυκόβρυση– Πεύκη:Ρευστό τοπίο

Γαλάτσι: Νέοι αντίπαλοι για τον Δήμαρχο

 

Αγία Παρασκευή:Μονομαχία για τρεις

Χαλάνδρι:Με προσθήκες η μάχη


Πεντέλη:Η κορύφωση της κόντρας

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ