Κοινωνία
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων Δήμου Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων Μελισσίων του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» βρίσκονται στο πλευρό παιδιών, εφήβων και γονέων του Δήμου.
Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, τίθεται σε λειτουργία η άμεση τηλεφωνική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων: Aπό Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 έως 16:00, oι πολίτες μπορούν καλούν στο τηλέφωνο του Κέντρου Ημέρας – 210 60 96 840, με σκοπό την καταγραφή του αιτήματός τους και εν συνεχεία την άμεση διασύνδεση με επαγγελματία του Κέντρου Ημέρας.
Επιπλέον, ανακοινώνεται η δυνατότητα έναρξης ομάδων γονέων, καθώς και εφήβων στον χώρο του Κέντρου Ημέρας (Σκιάθου 5 και Μπακογιάννη, Μελίσσια, 1ος όροφος). Σκοπός των ομάδων είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου συζήτησης, ενώ ιδιαίτεροι στόχοι αποτελούν η συνάντηση με άλλα πρόσωπα με κοινό βίωμα, η επεξεργασία σκέψεων και συναισθημάτων και η ενδυνάμωση.
Τόσο οι ενδιαφερόμενοι απευθείας, όσο και υπηρεσίες ή λοιποί κοινωνικοί φορείς της περιοχής, κατόπιν διασύνδεσης με το Κέντρο Ημέρας μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στις ομάδες τηλεφωνικά (210 60 96 840) ή μέσω email στο youth@thalpos.org.gr.
Τέλος, προς αντιμετώπιση των μεσομακροπρόθεσμων ψυχολογικών επιπτώσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς που έχουν πληγεί, ο Δήμος στοχεύει στην επόμενη σχολική χρονιά, κυρίως ξεκινώντας άμεσα την καταγραφή των πυρόπληκτων οικογενειών με παιδιά, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και σχεδιάζοντας ένα «κύμα» παρεμβάσεων ψυχικής επαναδιαπραγμάτευσης της εμπειρίας της καταστροφής σε σχολεία της περιοχής.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η συζήτηση με τα παιδιά, δηλαδή πώς ακριβώς ένιωσαν, πως αντέδρασαν αλλά και τι ανάγκες έχουν τώρα εξαιτίας της πυρκαγιάς και των καταστροφών που αυτή επέφερε.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ