Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δύο διαφορετικές προτάσεις προσήλθαν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου καθορίστηκε ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει δηλώσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους των «Κασσελίστας», πρότειναν την εκλογή ηγεσίας μέσω διαρκούς συνεδρίου στις 13 Οκτωβρίου, χωρίς να γίνουν εκλογές για νέους συνέδρους, αλλά με τη συμμετοχή των ίδιων συνέδρων από τον περασμένο Φεβρουάριο, και τη διεξαγωγή εκλογών για τη νέα ηγεσία στις 3 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά των «100», προτάθηκε να διεξαχθεί προσυνεδριακός το Οκτώβριο και στη συνέχεια έκτακτο συνέδριο από 7 έως 10 Νοεμβρίου.

Στην επιχειρηματολογία τους, υπογράμμισαν ότι δεν θα πρέπει να επικρατήσουν διαδικασίες ταχείας εκτέλεσης, σε αντίθεση με τις γρήγορες κινήσεις που φάνηκε να επιθυμεί η πλευρά του Κασσελάκη, στέλνοντας ένα πρώτο μήνυμα επιστροφής στην πολιτική σκηνή για τον έκπτωτο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με σκοπό την εκλογή ηγεσίας που θα καθοδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη.

Τελικά, μετά από ψηφοφορία που κατέληξε σε 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά (με τις καταψηφίσεις να προέρχονται από τις Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλο Πολάκη και Ολυμπία Τελιγιορίδου), το τελικό οργανόγραμμα που εγκρίθηκε έχει ως εξής:

– Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου:

1-3 Νοεμβρίου

– Εκλογή νέου Προέδρου:

Πρώτος γύρος στις 24 Νοεμβρίου και

Δεύτερος γύρος στις 1 Δεκεμβρίου.

Η τελική απόφαση θεωρείται ως ένας συμβιβασμός που στοχεύει στην εξομάλυνση των εσωτερικών εντάσεων του κόμματος και στην προετοιμασία για την εκλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα εποχή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ