Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Αγιασμός στα σχολεία του Χαϊδαρίου εν μέσω γενικού προβλήματος συγχωνεύσεων τμημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και στα σχολεία του Χαϊδαρίου, ο οποίος σηματοδότησε την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στα σχολεία της πόλης και ευχήθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή χρονιά, καλή πρόοδο και δύναμη, ενώ έδωσαν ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα στα «πρωτάκια» του κάθε σχολείου.

Ο κ. Σελέκος τόνισε πως, δυστυχώς, πρόκειται για ακόμα μια σχολική χρονιά που ξεκινά με προβλήματα, όπως οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, και άλλα τα οποία προκύπτουν από τη χρόνια υποχρηματοδότηση. Φέτος, προστίθεται σε αυτά και η συγχώνευση τμημάτων, που δημιουργεί τάξεις έως και 27 παιδιών, κάτι που δυσκολεύει και μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τόνισε, επίσης, πως θα πρέπει τα παιδιά όχι μόνο να είναι καλοί στα μαθήματα, αλλά και να μαθαίνουν να αγαπούν το συμμαθητή τους και τον συνάνθρωπο γενικότερα.

Σε αγιασμούς σε σχολεία του Χαϊδαρίου παρευρέθηκε και η Βιβή Δάγκα, βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, η οποία σημείωσε πως όλοι μαζί, γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές, πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν ένα σχολείο στο «μπόι» των πραγματικών αναγκών, ένα σχολείο της αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ