Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Τα διλήμματα της κάλπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαιρετικά κρίσιμες θεωρούνται οι επερχόμενες εκλογές για τα επιτελεία των κομμάτων καθώς από το αποτέλεσμα τους θα κριθεί τόσο η κυβερνητική συνοχή όσο και το μέλλον αρκετών κομματικών σχημάτων της αντιπολίτευσης.

To πρώτο γερο τεστ αποτελεί ο πρώτος γύρος των εκλογών της Αυτοδιοίκησης στις 18 Μαΐου αλλά τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα αναμένεται να εξαχθούν από τις ευρωεκλογές μια εβδομάδα αργότερα και το δεύτερο γύρο σε περιφερειακές και μεγάλους δήμους. Αυτό που έχει γίνει σαφές είναι πως τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστήσει τη ψηφοφορία ως μια λαϊκή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη μια πλευρά, υπογραμμίζει την οικονομική ανακάμψη της χώρας και την σταδιακή έξοδο από τα μνημόνια και προσθέτει πως αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η χώρα θα επιστρέψει πίσω στο… γκρεμό. Από την άλλη πλευρά ο κ. Αλέξης Τσίπρας σημειώνει τα δεινά που έχουν επιφέρουν τα μνημόνια στην Ελλάδα, καταγγέλλει πως έρχονται και νέα μέτρα και θέτει το δίλημμα “Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα”.
Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που θέτουν διλήμματα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ανοιχτά πως ένα ενδεχόμενο χαμηλό ποσοστό της “Ελιάς”  διαταράσσει την κυβερνητική σταθερότητα. “Αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δε μπορούμε ν’ αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά.» έχει δηλώσει. Το ποσοστό της «Ελιάς», όπως και εκείνο της ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να καθορίσουν και τις μελλοντικές εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Από εκεί και πέρα ψηλά στις δημοσκοπήσεις είναι το “Ποτάμι” του κ. Σταυρου Θεοδωράκη με τον ίδιο να έχει θέσει στόχο την τρίτη θέση και ένα ικανοποιητικό ποσοστό (πάνω από το 6-7%) καθώς σε διαφορετική περίπτωση έχει πει δεν θα συνεχίσει. Η Χρυσή Αυγή, που πήρε το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο για να συμμετάσχει στις εκλογές, δείχνει να αντέχει τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις. Το ΚΚΕ ζητάει την ψήφο των πολιτών καταγγέλλοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ κινούνται χαμηλά και είναι αμφίβολο αν θα πιάσουν το όριο για την εκλογή ευρωβουλευτή κάτι που αν συμβεί κατά πάσα πιθανότητα θα δρομολογήσει εξελίξεις την επόμενη ημέρα.  

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ