Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ευφημίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Νέας Χαλκηδόνας, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Τομπούλογλου, και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βηματαρίσσης και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία.

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το πρωί, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, υπό του Πανοσιολογιώτατου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας κ. Επιφανίου, και ακολούθως πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ευφημίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου, στελεχών της Δημοτικής Αρχής και πλήθους πολιτών.

Το παρών στους εορτασμούς, κατά τις δύο αυτές ημέρες, έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου, οι Αντιδήμαρχοι Ελίνα Δρεπανιά, Ευτυχία Παπαλουκά, Αλέκος Γούλας, Τάκης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Ζησιμάτος, Γιάννης Πρατσής, Μανώλης Διαγουμάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Διοίκησης του Δήμου Λίνα Γεωργίου, Γιώργος Κελλίδης, Σοφία Αμπατζή, Γιάννης Λουκιδέλης, Ηλίας Επιτρόπου, Κώστας Τομπούλογλου, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων, φορείς της πόλης και πλήθος δημοτών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ