Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: “Καμία παραδοχή ευθυνών από τη διοίκηση για την πυρκαγιά”

Δημοσιεύθηκε

στις

Για “καμία παραδοχή ευθυνών, καμία παραδοχή ελλείψεων καμία παραδοχή λαθών” κατηγορεί τη διοίκηση της κας Νατάσσας Κοσμοπούλου η παράταξη “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο”, που ισχυρίζεται ότι η δήμαρχος περιορίστηκε απλά σε ένα “για όλα φταίνε οι άλλοι”.

Σύμφωνα με την παράταξη, η δημοτική αρχή Πεντέλης αρνείται πεισματικά να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε σχετίζεται με την καταστροφική πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου.

“Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις τεκμηριωμένες επισημάνσεις μας για την ανεπαρκή προετοιμασία, αλλά και τα σοβαρά λάθη στον συντονισμό, η Διοίκηση αγνόησε επιδεικτικά τόσο τις φωνές των εκατοντάδων πολιτών που παρευρίσκονταν όσο και τη δημόσια κριτική. Στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι αναμενόμενες αντιδράσεις, προσπάθησε να μετατρέψει την αντιπαράθεση σε ενημέρωση βουλευτών του Βόρειου Τομέα Αθήνας, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα κλίμα απαξίωσης των πληγέντων συμπολιτών μας”, προσθέτει.

Η ευθύνη για την καταστροφή αποδόθηκε, για άλλη μια φορά, στους “ισχυρούς ανέμους”, την “έλλειψη εναέριων μέσων” και φυσικά στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και του ΣΠΑΠ, είναι το σχόλιο της “Πεντέλης Πόλης Πρότυπο” για το δημοτικό συμβούλιο και την τοποθέτηση της δημάρχου. “Η δημοτική αρχή εμφανίστηκε ευχαριστημένη για ό,τι «κατάφερε», δηλώνοντας απλώς ότι «στενοχωρήθηκε πολύ» για τα καμένα της Πεντέλης”, συμπληρώνει.

Καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, είτε προφορικά είτε γραπτά, δεν ελήφθη υπόψη. Αντίθετα, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει μόνη της στη σύνταξη του φακέλου για την αποκατάσταση της πόλης και του βουνού, αναφέρει επιπρόσθετα η παράταξη.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρατάθηκε μέχρι τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, με διαρκείς προσωπικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις και επεισόδια. Πολίτες που περίμεναν επί ώρες να θέσουν τα ερωτήματά τους, αγνοήθηκαν επιδεικτικά, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν. Αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, η δήμαρχος περιορίστηκε σε συνοπτικές τοποθετήσεις απαντώντας σε ελάχιστες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν, σύμφωνα με την “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο”.

“Με άλλα λόγια, δεν βαίνουν όλα «καλώς» στον Δήμο Πεντέλης. Απαιτούμε από τη διοίκηση διαφάνεια και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων”, αναφέρει καταληκτικά μεταξύ άλλων η παράταξη.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ