Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

1.000 μικροί και μεγάλο, δρομείς έτρεξαν στην Δράση «Γύρος Μνήμης» στον Δήμο Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 ο «Γύρος Μνήμης», ο οποίος διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με τους Αθλητικούς & Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης.

Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στους 96 νεκρούς Αιγαλεώτες του Ολοκαυτώματος της 29ης Σεπτεμβρίου 1944, τιμώντας τη μνήμη τους μέσα από έναν αγώνα που συνδύαζε την άθληση με την ιστορική συνείδηση.

Οι 1.000, μικροί και μεγάλοι, δρομείς, έτρεξαν στις δύο διαδρομές του αγώνα, αποδεικνύοντας τη δύναμη της συλλογικής μνήμης και της αλληλεγγύης.

Το άλσος Αιγάλεω, δρόμοι της πόλης και η πλατεία Εσταυρωμένου γέμισαν με χαμόγελα, ενώ το πλήθος των συμμετοχών ανέδειξε την ανάγκη των πολιτών για δραστηριότητες που προάγουν την κοινή μνήμη και ενώνουν τις γενιές.

Ο Δήμος Αιγάλεω είχε θέσει ως όριο τις 1.000 συμμετοχές, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, και αυτό το όριο επιτεύχθηκε, αποδεικνύοντας την ευρεία αποδοχή της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Μπογράκος, Χρήστος Μακαρατζής, Ηλίας Βαϊου και Θωμαΐς Γεωργούλη, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Γκίκας και Δημήτρης Μπίρμπας, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Καραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Γράφας, Ιωάννης Δημομελέτης, Χρήστος Μακρής, Στέλιος Βασιλειάδης, Σπύρος Ευαγγελάτος, Νίκος Νικητάκης, καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, Βιργινία Γεωργοπάνου και ο Πρόεδρος των Συλλόγων Στίβου Δυτικής Αττικής & Πειραιά, Θεόδωρος Βόσσος.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ftt.gr/aigaleo24/

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ