Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το Διήμερο Φιλοζωικό Φεστιβάλ θεσμός για τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διήμερο Φιλοζωικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου, τη Φιλοζωική Εθελοντική Ένωση Μοσχάτου Ρέντη & Όμορων Δήμων “Αδέσποτοι Εθελοντές”, το Neapolis Stray Tails στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος».

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έγιναν υιοθεσίες ζώων και πραγματοποιήθηκαν 25 δωρεάν σημάνσεις δεσποζόμενων ζώων από τον κτηνίατρο κ. Μπουραντά Αλέξανδρο. Ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Τάκης Πετρόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο σκύλων – βοηθών για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και η συνάδελφός του κα Ζωή Γερουλάνου στα σκυλιά-βοηθούς για τυφλούς. Δωρεάν αξιολόγηση σε δεσποζόμενα ζωα πρόσφερε ο εκπαιδευτής σκύλων κ.Φραντζεσκάκης Βασίλης.  Το φεστιβάλ πλαισίωσαν μουσικά ο Θάνος Μπόλλας και τα συγκροτήματα «Εκ Πειραιώς» και ENORASIS.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκε και η ταινία «Αδέσποτα Όνειρα» με πρωταγωνίστρια την «Άρια» που μεγαλώνει σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στη Νίκαια και συμπρωταγωνίστες της εθελοντές ηθοποιούς τους οποίους βράβευσε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές της ταινίας που αφιέρωσαν αφιλοκερδώς προσωπικό χρόνο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα ζώα. Σε συνεργασία με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  Ευζωϊας και Μέριμνας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς κ. Παναγιώτη Μπαξεβανάκη  ο οποίος είχε και την επιμέλεια του φεστιβάλ, θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προάγει την υπεύθυνη φιλοζωία και τη αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων στην πόλη μας. Θερμά συγχαρητήρια στα φιλοζωικά σωματεία και σε όλους τους συμμετέχοντες  για την εξαιρετική διοργάνωση και τη διαρκή προσφορά τους. Στόχος μας είναι αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός για την πόλη».

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ