Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Πρόσκληση συμμετοχής στις Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις


Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής απευθύνεται η παρακάτω πρόσκληση συμμετοχής στις Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά ενόψει του νέου εκπαιδευτικού έτους:

“Αγαπητοί γονείς & δάσκαλοι,

η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στην προσπάθειά της να αναπτύξει μια νέα υπηρεσία για τα παιδιά – μέλη της και να τα φέρει πιο κοντά στην ουσιαστική ανάγνωση, υλοποίησε πιλοτικό πρόγραμμα Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης το Μάιο και τον Ιούνιο του 2013.

Μετά το επιτυχημένο αυτό ξεκίνημα, η Βιβλιοθήκη προχώρησε στη δημιουργία Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6 – 8 ετών στους μαθητές Α’, Β΄, Γ¢ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου του 2013 έως  Ιουνίου του 2014.

Μετά δε και από την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια έχει σκοπό   να συνεχίσει τη λειτουργία της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για τις ίδιες ηλικίες, την  καινούργια σεζόν από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας με συντονίστρια την εθελόντρια εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη.

Επίσης την καινούργια σχολική χρονιά από τον Οκτώβριο  η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Δρ. Γεώργιο Δαρεμά, προχωρούν στη δημιουργία Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή. Τον συντονισμό θα αναλάβει ο εθελοντής εκπαιδευτικός Δημήτριος Καμπούρης.

Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ένα βαθύτερο τρόπο ανάγνωσης, να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία τους και να συζητήσουν μέσα από κατάλληλα βιβλία “οδηγούς” θέματα που τα απασχολούν και τα προβληματίζουν.

Οι ομάδες θα αποτελούνται από 25 παιδιά και θα χωριστούν σε  δύο τμήματα και οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν ομαδική ανάγνωση τμημάτων του βιβλίου, συζήτηση και επεξεργασία πάνω στα κύρια θέματα που θίγονται στο βιβλίο, καθώς και σχετικά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες (π.χ. ζωγραφική/εικονογράφηση του βιβλίου, δραματοποίηση, προβολή ταινίας, μουσική, επίσκεψη σε χώρο σχετικό με το θέμα, πρόσκληση του συγγραφέα κ.ά.). Η επιλογή των θεμάτων και των βιβλίων θα γίνεται με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των παιδιών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, Τετάρτη απόγευμα 5:15-6:15μμ. ή 6:30-7:30μμ. (Δηλώστε προτίμηση) Εάν υπάρχει δυσκολία ως προς το προτεινόμενο ωράριο, το δηλώνετε στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης.

Οι εγγραφές θα γίνονται στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης από 28/5/2014 ως 15/6/2014 και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λόγω των περιορισμένων θέσεων”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ