Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Αποτίμηση εκλογικού αποτέλεσματος από την “Ενότητα”

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κάνει η δημοτική παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” που θα διοικήσει εκ νέου το Δήμο την επόμενη πενταετία με Δήμαρχο τον κ. Ηρακλή Γκότση.

Η ανακοίνωση της “Ενότητας” έχει ως εξής:

“Θέλουμε πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσουμε τους Ιωνιώτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην παράταξή μας. Δεν είναι τυπική ευχαριστία, και μάλιστα θα θέλαμε στην αρχή αυτού του σημειώματος να διαβεβαιώσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης μας για τα παρακάτω:

1.    Για εμάς, η Διακήρυξή μας και το Πρόγραμμά μας ήταν εκείνα που έγιναν όπλο στα χέρια μας για να ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης σχετικά με το έργο μας.

2.    Η βάση της δράσης μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η θέλησή μας να υπηρετήσουμε τον Ιωνιώτικο λαό.

3.    Το όραμά μας για την πόλη εξακολουθεί να είναι η κατοχύρωση ασφαλών και αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για όλους τους κατοίκους της.

4.    Με ευαισθησία και απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης, σας καλούμε να «βαδίσετε» δίπλα μας σε αυτή την καινούργια μας θητεία. Πιστεύουμε βαθιά ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν και να ελέγχουν τη Δημοτική Αρχή και δηλώνουμε απερίφραστα ότι η Δημοκρατία και η λαϊκή συμμετοχή είναι για εμάς βασικό συστατικό της πολιτικής μας. Σας καλούμε, λοιπόν, να κρατήσετε επαφή με το Δήμο και να απευθύνεστε σε μας για τα όποια προβλήματα αφορούν στην πόλη μας.

5.    Μπορούμε όλοι μαζί να γίνουμε μια αποτελεσματική δύναμη, που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας, που θα μπορέσει να ορθώσει μια ενιαία φωνή απέναντι στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της συγκυβέρνησης και θα διεκδικήσει όσα μας αξίζουν.

 

H «ΕΝΟΤΗΤΑ για τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» και ο Δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεχτήκαμε μια άνευ προηγουμένου ασύμμετρη επίθεση – κυρίως από την παράταξη του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Δήμο μας.

Εκτός από τον μηδενισμό του έργου μας, την αχαλίνωτη προσπάθεια δυσφήμισής μας με χονδροειδέστατη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά τα μέσα που χρόνια τώρα χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της: αξιοποίηση και εξαγορά μέρους του τοπικού τύπου, επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι με την υποστήριξη τάχα έγκριτου δημοσιογράφου, πάρα πολλά χρήματα για προσωπική προβολή σε όλους τους δρόμους της πόλης – με την ανάλογη ρύπανση, φυσικά.

Το σοβαρότερο από όλα όμως, ήταν ότι χρησιμοποιήθηκαν μορφές προεκλογικού «αγώνα», που σε περίοδο κρίσης εκβιάζουν συνειδήσεις με τον χειρότερο τρόπο: κεράσματα στα καφενεία, ψεύτικες υποσχέσεις για εργασία, ρουσφέτια και ανέξοδη παροχολογία, ψεύτικες προαγωγές δημοτικών υπαλλήλων. Όλα αυτά, βέβαια, στο πλαίσιο των εντολών που επιβάλλει η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να πει ψέματα, να κοροϊδέψει, να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των λίγων και των ξένων δυνάμεων με κόστος την ευημερία, την αξιοπρέπεια, τη ζωή την ίδια του απλού λαού.

Εμείς αρνηθήκαμε να μπούμε στη διαδικασία του έντονου ανταγωνισμού που θέλει μια διαφήμιση για κάθε υποψήφιο. Αρνηθήκαμε να παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας, που αντί για πρόγραμμα βάσισαν τον προεκλογικό τους αγώνα στη συκοφαντία και την παραπλάνηση, κατηγορώντας την παράταξή μας και προσωπικά τον Ηρακλή Γκότση με αήθεις χαρακτηρισμούς.

Αρνηθήκαμε, παρ’ όλο που υπήρχαν 4 έτοιμες εργολαβίες, να εμφανίσουμε αυτό το έργο σαν προεκλογική παροχή. Εργολαβίες που ξεκινούν άμεσα μέσα στο καλοκαίρι.

Εσείς, οι κάτοικοι της πόλης, που αποτελείτε τη δύναμη της Νέας Ιωνίας, αποφασίσατε ότι τελικά εκείνο που επιθυμείτε περισσότερο είναι η πρόοδος, η ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά κυρίως η αλληλεγγύη, η αντίσταση στη βαρβαρότητα που έχει επιβάλλει η κεντρική εξουσία, ο αγώνας για την ανατροπή, η διαφάνεια, η ΕΝΟΤΗΤΑ.

Φίλες και φίλοι,
η πλειοψηφία του Ιωνιώτικου λαού έδωσε την ψήφο του στην «ΕΝΟΤΗΤΑ για τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» και στον επικεφαλής της Ηρακλή Γκότση. Για μας το μήνυμά σας είναι ηχηρό, δυναμικό και μας επιβεβαιώνει πως οι δράσεις μας στην πλειοψηφία τους επικροτήθηκαν κι επιδοκιμάστηκαν. Το μήνυμά σας μας δίνει την τη δύναμη και την όρεξη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση και επιμονή το έργο που ξεκινήσαμε το 2011. Με κάθε σεβασμό στα καθημερινά προβλήματα, με σημαία μας την αλληλεγγύη, με επίγνωση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, με ευθύνη για το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε να φέρουμε σε κάθε δράση μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ