Περιβάλλον
Ο ΣΠΑΠ καθάρισε και στο Μαραθώνα
Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποιεί καθαρισμούς ξερών χόρτων σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές των Δήμων Μελών του από 18 Μαΐου έως 18 Ιουλίου. Η δράση ξεκίνησε με την εκπαίδευση των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτή και συνεχίζεται σε Δήμους Μέλη του Συνδέσμου.
Την Δευτέρα 25/5 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός σε περιοχές του Δήμου Μαραθώνα. Στη δράση ήταν παρών ο πολύ δραστήριος Αντιδήμαρχος Μαραθώνα και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Γιάννης Μπούσουλας, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο συμμετείχαν ενεργά και επέβλεπαν τον καθαρισμό.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος αναφέρθηκε σε αυτήν λέγοντας:
«Συνεχίζουμε σήμερα τη δράση καθαρισμού περιοχών στους Δήμους Μέλη μας, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Η δράση αυτή είναι βασισμένη στην πάγια τακτική του ΣΠΑΠ για την παροχή βοήθειας στους Δήμους Μέλη του, όταν τη χρειάζονται. Εμείς στον ΣΠΑΠ, δεν διαχωρίζουμε το πράσινο του βουνού από το πράσινο που υπάρχει στις πόλεις. Το περιβάλλον έχει ανάγκη τη φροντίδα μας όπου και αν βρισκόμαστε.
Η δράση έχει ιδιαίτερα προληπτική σημασία ενόψει του καλοκαιριού που ξεκινάει σε λίγο, διότι εντάσσεται στην προγραμματισμένη λήψη των μέτρων που απαιτούνται ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους Μέλη μας, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων του Πεντελικού».
Διαβάστε επίσης:
Ο ΣΠΑΠ στηρίζει τους εθελοντικούς καθαρισμούς των δήμων
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ