Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Στις Βρυξέλλες και στη Βουλή η ελληνική πρόταση

Δημοσιεύθηκε

στις


Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε τους πάντες επιλέγοντας να θέσει την ελληνική πρόταση προς τους Ευρωπαίους στη Βουλή καλώντας την να δώσει εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη για να διαπραγματευτούν επί της βάσης της συγκεκριμένης πρότασης.
Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και την Παρασκευή θα τεθεί πρώτα σε 4 αρμόδιες Επιτροπές και εν συνεχεία στην Ολομέλεια για να ακολουθήσει τη νύχτα η ψηφοφορία. Και θα είναι πρώτη φορά που ακολουθείται μια τέτοια διαδικασία σε αυτά τα πέντε χρόνια των μνημονίων. Όταν η τελική συμφωνία επιτευχθεί το τελικό κείμενο θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ως νομοσχέδιο αυτή τη φορά.
Οι στόχοι της κυβέρνησης με αυτήν την κίνηση είναι αφενός να μετρήσει δυνάμεις μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ και η αντιπολίτευση θα κληθεί να επιβεβαιώσει τη στήριξη της στο σχέδιο.   Παράλληλα, δίνεται και ένα μήνυμα στους δανειστές πως υπάρχει βούληση για την εφαρμογή της συμφωνίας. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί πως ακούγεται έντονα ότι η συνεδρίαση είναι και απαίτηση των δανειστών πριν δοθεί πράσινο φως από το Eurogroup.

Στις Βρυξέλλες η πρόταση
Αξίζει να αναφερθεί πως η ελληνική πρόταση στάλθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις αρχές της Ευρωζώνης προκειμένου  να ξεκινήσει η επεξεργασία της από τους θεσμούς. Βάσει προγράμματος το Euroworking Group θα συνεδριάσει το μεσημέρι του Σαββάτου και θα ακολουθήσει το Eurogroup στις 4 μ.μ.. Εκεί ουσιαστικά θα κριθούν και όλα καθώς αν το Eurogroup δώσει το πράσινο φως το πιο πιθανό είναι να επικυρωθεί η απόφαση και στις δύο Συνόδους Κορυφής της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής

Παρατείνεται η αγωνία για το Eurogroup

Ο Τσίπρας πήρε 251 ΝΑΙ, εν μέσω ανταρσίας στο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά είναι τα προτεινόμενα μέτρα έως το 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ