Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Σχολείο μετά από 35 χρόνια αναμονής (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Ένα  σημαντικό έργο για τον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραδόθηκε στους πολίτες της Νέας Ιωνίας την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς. Αναφερόμαστε στο κτίριο που στεγάζει το 11ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, στην περιοχή «Ειρήνη», τα εγκαίνια του οποίου έγιναν σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Η ιστορία του έργου έχει μια πλούσια διαδρομή καθώς η απαλλοτρίωση του οικοπέδου στην οδό Σόλωνος είχε συντελεστεί από τη δεκαετία του 80 αλλά το έργο είχε κολλήσει για διάφορους λόγους (όπως η αναζήτηση νέας πηγής χρηματοδότησης) για να ξεκινήσει τελικά στις αρχές του 2014 και να ολοκληρωθεί 1,5 χρόνο αργότερα. Και αυτό παρά το γεγονός πως ο εργολάβος, όπως μάθαμε, έχει λαμβάνειν περίπου 100.000 ευρώ (από τα 360.000 που κόστισε συνολικά).
Το αποτέλεσμα θα λέγαμε είναι εντυπωσιακό τόσο εξωτερικά με ένα κτίριο όμορφο, μοντέρνο και με μεγάλη αυλή αλλά όσο και εσωτερικά με 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και άνετους χώρους για τα παιδιά και τις δασκάλες.

Ο αγιασμός του χώρου τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ ο οποίος έδωσε τις ευχές του στα παιδιά και συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και  το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση του έργου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ηρακλής Γκότσης που ευχήθηκε να έχουν παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς μια καλή χρονιά. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ακόμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου, Όλγα Κατημερτζή, Χρήστος Κανλής και Φώτης Τσομπάνογλου, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα Δέσποινα Θωμαΐδου και η Σύμβουλος της παράταξης κας Ελίσαβετ Γεωργιάδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Χατζηϊωάννου και Γιάννης Κολμανιώτης.

Αυτή τη στιγμή το Νηπιαγωγείο φιλοξενεί 43 παιδιά έχοντας δύο τμήματα (κλασσικό και ολοήμερο) ενώ πρέπει να τονισθεί πως έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις για το προνήπιο, κάτι που δεν κατέστη εφικτό σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ