Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Ξεκινούν οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αφορμή την έναρξη των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου και του Χειμερινού Εξαμήνου του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 5 Οκτωβρίου η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, κα Μαίρη Τσιώτα- Μάρκου, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Η κα Τσιώτα τόνισε πως: «Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια ακόμα και στις μέρες μας. Περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι ανάγκη. Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο μας. Και αυτός είναι, ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου που φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης».
Οι συνεργάτες – πανεπιστημιακοί που συμμετέχουν και φέτος είναι εθελοντές που συνδράμουν τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Πολύ σημαντική βέβαια επισήμανε η Αντιδήμαρχος, είναι η βοήθεια όλων των εργαζομένων στη βιβλιοθήκη και των εθελοντών, που δίνουν την ψυχή τους για την πραγματοποίηση όλων των δράσεων.
Συγκεκριμένα η κα Τσιώτα αναφερόμενη στις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης δήλωσε: «Η Βιβλιοθήκη μας διαθέτει τμήμα παιδικό, μουσικό, λέσχη παραμυθιού, ανταλλαγής βιβλίων, παρουσιάσεις βιβλίων και η δράση μας επεκτείνεται και στα σχολεία. Δεν έρχονται μόνο οι μαθητές σε μας, πάμε εμείς στις τάξεις».
Η Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κοινοτική Σύμβουλος  Νικολίτσα Καρκούλια και η ψυχή της βιβλιοθήκης όπως τη χαρακτήρισε η κα Τσιώτα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Και φέτος συνεχίζουμε το έργο μας τόσο οι εργαζόμενοι της βιβλιοθήκης όσο και οι εθελοντές, με διάθεση και δύναμη. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή η βιβλιοθήκη αριθμούσε 3.631 εγγεγραμμένα μέλη, που συνεχώς αυξάνονται. Η πλειοψηφία αυτών είναι γυναίκες και στους ενήλικες και στα μικρά παιδιά. Η βιβλιοθήκη μας δέχεται πολλές δωρεές από εκδοτικούς οίκους και ιδιώτες αλλά και γίνεται δωρητής, ενισχύοντας σχολικές βιβλιοθήκες».
Αναφερόμενη στις εγγραφές των ενδιαφερομένων για το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, έφτασαν τα 193 άτομα και θα συνεχιστούν ως και την ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης: 210 5716057 και 210 5716069.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ