Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα πάνω από τις δημόσιες σχέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις


Για την απόφασή του να δώσει σαφή προτεραιότητα στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων τοποθετήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι δεν προχώρησε στη νέα δημοτική περίοδο στην ανανέωση της θέσης της ειδικής συνεργάτριάς του για θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, προκειμένου να δώσει αυτήν τη θέση σε έναν σύμβουλο ειδικό σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος, αφού τόνισε ότι είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες της πρώην συνεργάτιδάς του, έκανε γνωστό ότι ήδη έχει προχωρήσει στην πρόσληψη ενός Μηχανολόγου που έχει σχέση και εμπειρία με θέματα γύρω από το ΕΣΠΑ και γενικότερα των κοινοτικών προγραμμάτων.

Συμμετοχή σε δυο προγράμματα
Όπως τόνισε ο κ. Καρπέτας, η δουλειά του νέου του συνεργάτη έχει αρχίσει να αποδίδει, καθώς ο Δήμος θα συμμετάσχει σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα οποία είναι:    
1. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας «Δημιουργική Ευρώπη, 2014 – 2020»
2. Πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας BALKAN – MEDITERRANEAN 2014 – 2020 INTERREG V – B BALKAN MED.
Πιο συγκεκριμένα, η αφορμή για την παραπάνω τοποθέτηση του δημάρχου δόθηκε από το γεγονός ότι τα δύο αυτά προγράμματα τέθηκαν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση του.
Δίνοντας κάποια παραπάνω στοιχεία για τα δύο αυτά προγράμματα ο Δήμαρχος είπε: «Πρόκειται για δύο προγράμματα απευθείας από την ΕΕ – όχι από το ΕΣΠΑ – και αφορούν σε δύο υποέργα από το γενικότερο πρόγραμμα HORIZON. Το ένα αφορά σε πολιτιστικά και η χρηματοδότηση ανέρχεται μέχρι τις 200.000 ευρώ και το δεύτερο είναι πιο «ανοικτό» και αφορά στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.»
Μετά την εισήγηση του Δημάρχου παρενέβη ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Μανώλης Πετάσης, ο οποίος εξήγησε πως θα καταψηφίσει τα δύο προγράμματα και ο λόγος είναι ότι «η ΕΕ σε επίπεδο πολιτισμού μπορεί να δημιουργήσει κάτι όπως η Γιουροβίζιον». Μία παρομοίωση που προκάλεσε χαμόγελα στην αίθουσα με τον Δήμαρχο να διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά στόχος είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, εκτός από τον κ. Πετάση, καταψήφισαν και οι κ.κ. Δημήτρης Περιβολαράκης, Βασίλης Καραβάκος και Δημήτρης Ρεντζής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ