Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Συγκινητική βοήθεια στους πρόσφυγες από εθελοντές

Δημοσιεύθηκε

στις


Σημαντική βοήθεια δόθηκε από σώμα εθελοντών, στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Δήμο Γαλατσίου. Συγκεκριμένα, οι Εθελοντές Hρακλείου επισκέφτηκαν στις 11 Νοεμβρίου  τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο του Δήμου Γαλατσίου και προσέφεραν είδη ρουχισμού, προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό προερχομένων από τους ίδιους, φαρμακεία, καταστήματα χαρτικών της περιοχής, τα ΚΑΠΗ και τη διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Μαζί με τους εθελοντές, παρευρέθηκε και στήριξε τη δράση τους ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρήστος Παγώνης. Άνθρωποι προερχόμενοι από το Δήμο Γαλατσίου: η ειδική συνεργάτης του δημάρχου Γαλατσίου κα Γιώτα Αυγερινοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος κος Γιάννης Οικονόμου, οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο ολημερίς, υποδέχτηκαν τους εθελοντές και τους ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων, ξεκινώντας από την υποδοχή, τη σίτιση, την προσωπική τους υγιεινή καθώς και την καθαριότητα του χώρου. Μεγάλη έμφαση δίνεται στο χώρο του ιατρείου και του κοινωνικού φαρμακείου, που έχουν εξοπλισθεί αναλόγως και καλύπτουν καθημερινά περιστατικά υγείας κι άμεσης βοήθειας.
Δε θα  μπορούσε να εξαιρεθεί από την ενημέρωση ο σημαντικός ρόλος των εθελοντών σε όλο αυτό το ανθρωπιστικό έργο που ανέλαβε ο Δήμος Γαλατσίου και συντονίζει το σώμα Ελλήνων προσκόπων. Άνθρωποι σε ρόλο διερμηνέα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ταχθεί καθημερινά στον αγώνα για την αξιοπρεπή επιβίωση των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που συρρέουν κατά εκατοντάδες καθημερινά, για τις ημέρες φιλοξενίας τους και την όσο το δυνατό καλύτερη κάλυψη της ασφάλειάς τους. Η υπεύθυνη εθελοντισμού κα Ελένη Υφαντή μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κου Νίκου Μπάμπαλου και αναφέρθηκε στο έργο των εθελοντών του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Συναισθήματα αγάπης, ικανοποίησης και ανθρωπιάς πλημμύρισαν τους εθελοντές του δήμου Ηρακλείου που μπόρεσαν με τη μικρή τους προσφορά να συμβάλουν στο ελάχιστο στην προσωρινή ανακούφιση αυτών των ξεριζωμένων ανθρώπων για να ανακτήσουν δυνάμεις και να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσης με την ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο αξιοπρεπές μέλλον.
Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης σαν αυτή που αντιμετωπίζει ο δήμος Γαλατσίου και η πατρίδα μας γενικότερα, οι εθελοντές που εργάζονται νυχθημερόν προσφέροντας τη βοήθεια τους, δοκιμάζουν τις αντοχές τους και τη θέλησή τους να τα καταφέρουν, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν την ηθική ικανοποίηση ότι συμβάλουν έμπρακτα στην ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’ Κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ