Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Σατιρική βραδιά θεάτρου από την Ένωση Ρουμελιωτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, στα πλαίσια των πολυσχιδών δράσεών της προσκαλεί με χαρά μέλη και φίλους της να παρακολουθήσουν το σατιρικό δράμα “Πηνελόπης Οδύσσεια”, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 μ.μ. στο χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Αγ. Ασωμάτων 6, Αθήνα).

 

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτά αρθρωμένο έργο που ανιχνεύει τον αντίκτυπο του Τρωικού πολέμου και των περιπετειών του Οδυσσέα από την μεριά όμως της Πηνελόπης. Η σχέση του άντρα και της γυναίκας. Του Οδυσσέα και της Πηνελόπης όχι τόσο κάτω από το βάρος του μύθου αλλά της διαπροσωπικής κατάστασης έρωτας και ο πόλεμος, η διαρκής αναζήτηση της αλήθειας, της αγάπης και της ευτυχίας του ανθρώπινου όντος. Δύο άνθρωποι που προσπαθούν να υπερβούν την μοίρα τους κυνηγώντας την πραγμάτωση των ονείρων τους. Η Πηνελόπη αναζητά τους καρπούς του απόλυτου έρωτα, της επιτυχημένης σχέσης, της ευτυχίας σε διάρκεια, το χρέος της γυναίκας. Ο Οδυσσέας ποθεί τους καρπούς του πολέμου των κατακτήσεων, την διαρκή ευχαρίστηση μέσα από την περιπέτεια. Η σύγκρουση των δύο δρόμων είναι υπαρξιακή, γεμάτη χιούμορ, αυταπάτες, σάτιρα και πνευματικές αλήθειες.
Παίζουν: Έλενα Στρατή, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αντώνης Τσαμαλούκας
Κείμενο-Σκηνοθεσία:Βασίλης Φλώρος
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος-Βασίλης Λάγδας.
Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα και ώρα 8:00 από το σταθμό ΗΣΑΠ Πευκακίων.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ