Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έντονη διαμαρτυρία Συνταξιούχων στην “Αγία Όλγα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή  στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία, οι συνταξιούχοι και οι Λαϊκές Επιτροπές της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής. Ξεκινώντας από το ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας (παροχές) οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Ν. Ιωνίας ενημερώνοντας το λαό της περιοχής για την κατάσταση στην Υγεία και για την απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, καταλήγοντας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Τα συνθήματα έδιναν τον τόνο: «δώστε λεφτά για
την υγεία – κάτω τα χέρια απ’ τα νοσοκομεία!», «μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!», «οι κόκκινες γραμμές σας είναι μια απάτη – νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Φτάνοντας στο «Αγία Όλγα», αντιπροσωπεία των Λ. Επιτροπών συναντήθηκε με το Διοικητή του νοσοκομείου όπου και του μετέφερε τα αιτήματα απαιτώντας:
-Γενναία χρηματοδότηση για άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ΕΟΠΥΥ και
νοσοκομείου με άμεση επαναλειτουργία των 200 νοσοκομειακών κρεβατιών που έκλεισαν από την περιοχή μας, με το κλείσιμο του Γεν. Πατησίων και του 7ου ΙΚΑ.
-Να υπάρχει καθημερινή 24ωρη κάλυψη από εφημερεύον νοσοκομείο όλης της ευρύτερης
περιοχής της βορειοδυτικής Αθήνας.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των υπηρεσιών υγείας της
περιοχής μας στην προοπτική ανάπτυξης τους με βάση τις ανάγκες της προστασίας της υγείας των
κατοίκων. Προσλήψεις απαραίτητες για να μην υπάρχουν οι λίστες αναμονής στα ιατρεία του
ΕΟΠΥΥ και στο νοσοκομείου αλλά και οι λίστες για εξετάσεις και χειρουργεία.
-Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οιονδήποτε τρόπο στο νοσοκομείο για εξετάσεις στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία, για επεμβάσεις και νοσηλεία, ανεξάρτητα αν είναι
ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες.
-Το κράτος τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για άμεση εξασφάλιση για δωρεάν μαζικό εμβολιασμό όλων των παιδιών της περιοχής μας, εξασφάλιση της επάρκειας σε εμβόλια των υπηρεσιών υγείας.
-Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και οφειλόμενες υπερωρίες και εφημερίες
στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
-Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών και τρων εργαζόμενων στα διάφορα εργολαβικά συνεργεία.
-Έξω οι εταιρίες και οι εργολάβοι από την υγεία.
Όταν τονίστηκε από την αντιπροσωπεία το αίτημα του εμβολιασμού των παιδιών, την ώρα που χιλιάδες παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένα σε αρρώστιες, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια, ο Διοικητής απάντησε πώς «αναμένονται» από Δεκέμβρη. Στην ερώτηση εάν δέχονται ανασφάλιστους αυτοαπασχολουμένους, που ένα μεγάλο τμήμα τους δεν έχει πρόσβαση στην υγεία, παραδέχτηκε πως αυτό γίνεται υπό προϋποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ