Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Kάπνισμα τέλος: Αντικαπνιστικό πρόγραμμα στον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την ιατρό – πνευμονολόγο Δήμητρα Μπουσίου, προωθεί ένα νέο πρόγραμμα με στόχο τη μείωση του καπνίσματος.

Κάθε Τετάρτη απόγευμα, στην Κοινωνική Υπηρεσία, σε ομάδες των 5 ατόμων, η κ. Δήμητρα Μπουσίου θα βοηθήσει όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα να το καταφέρουν. Δηλώστε συμμετοχή (δωρεάν) στο τηλ.: 2109754035, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Το αντικαπνιστικό ιατρείο απευθύνεται σε όσους κάνουν συνειδητές επιλογές. Αφορά καπνιστές κάθε ηλικίας που επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά ή σε καπνιστές που έχουν επιχειρήσει μόνοι τους να το κόψουν και έχουν αστοχήσει. Απαιτεί ενεργό συμμετοχή του καπνιστή. Το 70% των καπνιστών επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Τελικά το επιχειρούν 30% των καπνιστών και από αυτούς τα καταφέρνουν μόνο οι 5 στους 100. Στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος τα ποσοστά επιτυχούς διακοπής φθάνουν έως 70%.

Τι ακριβώς θα γίνεται στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος:
Συμπλήρωση ερωτηματολογίων εξάρτησης από τη νικοτίνη και ερωτηματολογίων κινητοποίησης
Λήψη ιατρικού ιστορικού- καταγραφή καπνιστικής συμπεριφοράς
Καταγραφή κινήτρων- πεποιθήσεων καπνιστή
Ενημέρωση συνεπειών ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος-στερητικών συμπτωμάτων – επίλυση προσωπικών εμποδίων(όπως απόκτηση βάρους, διαταραχές ύπνου κλπ)
Οργάνωση περιβάλλοντος
Ενίσχυση αυτοελέγχου- εκμάθηση τεχνικών διακοπής (συμπεριφορική παρέμβαση)
Συμβουλευτική ή/και φαρμακευτική αγωγή

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ