Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Επικοινωνιακά παιχνίδια για την παροχή τροφίμων σε άστεγους;

Δημοσιεύθηκε

στις

Η περιφερειακή παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την περιφερειακή αρχή της κας Δούρου για τον τρόπο που αναφέρεται στο δελτίο τύπου της στην παράταση που έδωσε για την Προγραμματική Σύμβαση για παροχή τροφίμων σε αστέγους.

 

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωσή της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: «Με Δελτίο τύπου η Περιφέρεια Αττικής διατυμπανίζει “Παρατείνεται η Προγραμματική Σύμβαση για παροχή τροφίμων σε αστέγους” για το 2016, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το 2015 το πρόγραμμα εκτελέστηκε κανονικά και τώρα απλώς παρατείνεται, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας.

Ποιον προσπαθεί να εμπαίξει;

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο δεν υλοποιήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ το 2015, και απλώς μετέφεραν αυτούσια τα χρήματα στο 2016! Το μόνο που έγινε το 2015 ήταν να επιλεγούν οι Δήμοι στους οποίους θα σιτίζονταν οι άστεγοι, οι οποίοι δεν είδαν ούτε ένα πιάτο φαΐ – φαίνεται ότι το 2015 δεν χρειάζονταν φαΐ οι άστεγοι, και θα μεταφέρουν το κονδύλι το 2016. Και καλά όλα αυτά, αλλά έχουν το θράσος να προσπαθούν να παραπλανήσουν;

Γιατί εκτός από το θέμα 8 (αυτό για τις λαϊκές αγορές), στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο υπήρχε και το θέμα 5, για την παροχή τροφίμων σε αστέγους, με βάση κονδύλι που διέθεσε για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Εργασίας.

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι: πρόκειται για σύμβαση που υπογράφτηκε στις 4/12/2015, με χρήματα που προορίζονταν να δοθούν για το… 2015, αλλά δεν δόθηκαν -και θα μεταφερθούν στο 2016 (μαζί με τις ευχές όλων μας να φτάσουν στους αποδέκτες, γιατί οι άστεγοι ως γνωστόν δεν τρέφονται με δελτία τύπου).»

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ