Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα: Μπήκαν οι βάσεις για μεγάλα πράγματα

Δημοσιεύθηκε

στις


Όπως είχαμε προλογίσει, η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, ήταν εξαιρετικά σημαντική λόγω των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από το Σώμα η πραγματοποίηση Διαχειριστικής Μελέτης για το Άλσος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, κ. Άρης Βασιλόπουλος, σχολίασε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά πολλών μηνών από τις υπηρεσίες του Δήμου με στόχο την πρόβλεψη και την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στη δασική προστασία αλλά και την ανάδειξη του άλσους ως πόλου αναψυχής για τους επισκέπτες.»
Επίσης, εγκρίθηκαν μελέτες για 3 παιδικές χαρές, για δημιουργία ποδηλατόδρομου και ανανέωση του συστήματος φωτισμού του άλσους και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υποβληθούν για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ με στόχο να υλοποιηθούν μέσα στο 2017.
Ακόμη, αποφασίστηκε το αίτημα μετονομασίας του Δήμου σε Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προς το ΥΠ.ΕΣ με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής ιστορίας και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Τέλος, εγκρίθηκε και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση μελέτης του Δήμου με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών σε σχολεία της πόλης.

Ο ρόλος του τοπικού τύπου
Ο δήμαρχος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε την έντονη συζήτηση που διεξάχθηκε για το ρόλο των τοπικών ΜΜΕ με αφορμή καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου για δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου.
Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Η αντιπολίτευση, δυστυχώς σύσσωμη, εκμεταλλεύτηκε την απουσία 4 δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης στην αρχή της συνεδρίασης και μπλόκαρε την εισαγωγή και ψήφιση θέματος που αφορούσε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το κοινωνικό συσσίτιο και το παντοπωλείο του Δήμου καθώς και την έγκριση της υλοποίησης έργου για την αποκατάσταση φθορών πεζοδρομίων του Δήμου!
Για ακόμη μια φορά συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έλειψαν αδικαιολόγητα από το συμβούλιο δείχνοντας την πλήρη απαξίωσή τους σε αυτό ενώ κάμποσοι αποχώρησαν αρκετή ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης.»
Στην ίδια ανάρτηση ο δήμαρχος συμπλήρωσε σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζουν τοπικά μέσα τα δημοτικά πράγματα τα εξής: «Ω του θαύματος! Όποιος βρει σήμερα τοπικό μέσο που να ΕΝΗΝΕΡΩΝΕΙ τους πολίτες – με το δικό του προφανώς τρόπο – για ΟΛΑ αυτά, τότε είμαι διατεθειμένος να πάρω πίσω όσα είπα χθες στο δημοτικό συμβούλιο περί διαπλοκής, διαφθοράς, συγκάλυψης, συστήματος εκβιασμού, εξυπηρέτησης οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων από μερίδα των τοπικών μέσων.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ