Connect with us

Κοινωνία

Χιλιάδες πολίτες γιόρτασαν ως μια μεγάλη οικογένεια τα Κούλουμα στο Μαρούσι και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή

Published

on

Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι και με εορταστική διάθεση γιόρτασαν μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη τα Κούλουμα και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή, συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που είχε στηθεί ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Στο πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι του Δήμου Αμαρουσίου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν παραδοσιακή φασολάδα, ρεβυθάδα, ντολμαδάκια, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, χαλβά και φυσικά το απόλυτο ψωμί της ημέρας τη λαγάνα, με άφθονο κρασί και αναψυκτικά.
Το κέφι ανέβασαν με τα τραγούδια τους οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Αχιλλέας Αγγελόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, με τη συμμετοχή πενταμελούς ορχήστρας, που απογείωσαν το γλέντι με αποκριάτικους ρυθμούς, λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα.
Την εορταστική ατμόσφαιρα διάνθισαν με χορούς από όλη την Ελλάδα τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» και το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο εγκάρδιο καλωσόρισμά του προς όλους, σημείωσε:
« Όλο το Μαρούσι μια αγκαλιά γιορτάζει σήμερα τα Κούλουμα και υποδέχεται τη Σαρακοστή, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Θέλουμε να ξεπεράσουμε το γκρίζο, μέσα από την ενότητα και την ανθρωπιά. Ότι συμβαίνει σήμερα γίνεται από χορηγίες, ανθρώπων που αγαπάνε την προσπάθειά μας και με τη αμέριστη υποστήριξη και συμβολή των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Θέλουμε χρώμα στη ζωή μας και αυτό έρχεται όταν είμαστε ενωμένοι. Και το Μαρούσι θα πρωτοστατήσει σ’ αυτό. Χρόνια Πολλά, Καλή Σαρακοστή σε όλους.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθανάσιος Βελής, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής και Ευθύμιος Τσίγκας.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ