Γλυφάδας
Σοβαρή κακοτεχνία σε έργο φυσικού αερίου στη Γλυφάδα
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/20171009_100858-e1507573131185.jpg)
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, έστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή στη διοίκηση της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ) και στην τεχνική εταιρία ΕΡΓΩ ΑΤΕ, κατόπιν των εργασιών που εκτελέστηκαν σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και είχαν ως αποτέλεσμα τη ζημιά στο οδόστρωμα που μόλις είχε ασφαλτοστρωθεί.
«Αξιότιμοι κύριοι,
Η δημοτική μας αρχή, μετά από πολύ σοβαρή μελέτη και διεθνή διαγωνισμό, υλοποιεί όλο το προηγούμενο διάστημα έργα υποδομής και μεγάλα έργα ασφαλτόστρωσης, που επεκτείνονται στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης μας και επιλύουν μείζονα προβλήματα σε κεντρικούς μάλιστα δρόμους, που χρόνιζαν, όπως στην οδό Γούναρη.
Σύμμαχος σε αυτή μας την προσπάθεια είναι οι πεζοί και οι οδηγοί, όπως και οι καταστηματάρχες και οι επιχειρήσεις των περιοχών όπου γίνονται τα έργα, οι οποίοι κατανοούν την ανάγκη για τη μείζονα αυτή παρέμβαση και επιδεικνύουν την απαιτούμενη υπομονή και καλή πίστη.
Φαντάζεστε, λοιπόν, την έκπληξη και την οργή μας όταν – μετά την ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος τέτοιας εμβέλειας – αντικρίσαμε σε κεντρικό σημείο της Γούναρη (Γούναρη 152) αυτή την εικόνα (επισυνάπτουμε τη φωτογραφία): Εργολάβος εγκατάστασης φυσικού αερίου, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καμία άδεια, κατέστρεψε προχθές, Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ολοκαίνουργιο οδόστρωμα και το άφησε σε κάκιστη κατάσταση. Κι αυτή η αυθαιρεσία και κακοτεχνία πραγματοποιήθηκε πάνω σε έργο που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μόλις μήνες! Και όχι μόνο δεν έγινε σωστά η αποκατάσταση, αλλά δημιουργήθηκε και σαμαράκι επί του δρόμου, με κίνδυνο ατυχήματος.
Είναι ντροπή να μην υπάρχει ούτε καν η ελάχιστη δυνατή συνεννόηση, ώστε να γίνονται όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής χωρίς να καταστρέφονται τα προηγούμενα. Είναι ντροπή να μην υπάρχει ούτε ο ελάχιστος σεβασμός στην δημοτική περιουσία, αλλά και στον κόπο που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες.
Απαιτούμε άμεσα ο καινούργιος δρόμος να αποκατασταθεί και επίσης να αποδοθεί στο Δήμο Γλυφάδας η αποζημίωση για τη ζημιά αυτή.
Δηλώνουμε επίσης πως δεν θα ανεχθούμε άλλη τέτοια αυθαίρετη παρέμβαση στις υποδομές της πόλης μας. Ασφαλώς και πρέπει να γίνονται συνδέσεις φυσικού αερίου, αλλά με άρτιο τρόπο και φυσικά κατόπιν συνεννόησης. Επιφυλασσόμαστε κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας