Εργασία
Διαφωνία των Υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών για το Κοινωνικό Μέρισμα στους στρατιωτικούς γιατρούς
«Σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες, που παρασχέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) δεν εμπίπτει το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί σε λοιπές, πλην στρατιωτικών νοσοκομείων και ΝΙΜΤΣ, δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), μολονότι υπήρξε σχετική εισήγηση ώστε να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ που υπηρετεί σε υγειονομικές μονάδες των Γενικών Επιτελείων».
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Έκτακτη Οικονομική Αποζημίωση Υγειονομικού Προσωπικού» και αφορά την εξαίρεση του παραπάνω προσωπικού από το λεγόμενο «Κοινωνικό Μέρισμα» που χορηγήθηκε στους υγειονομικούς της χώρας.
«Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, το ΥΠΕΘΑ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς του, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις από το ΥΠΟΙΚ, βάσει των στοιχείων που υποβλήθηκαν από τα Γενικά Επιτελεία, με σκοπό την έγκαιρη και απρόσκοπτη καταβολή της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι «με τις διατάξεις του άρθρου 61 του ν.4872/2021 (Α΄247), θεσπίστηκε η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρέτησε για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 30η Νοεμβρίου 2021 στα στρατιωτικά νοσοκομεία (ΣΝ), συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), καθώς και στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και λοιπές δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας. Επιπρόσθετα, δικαιούχοι καθίστανται και τα υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) που είχαν διατεθεί κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα σε εμβολιαστικά κέντρα και λοιπές δομές υγείας του υπόψη άρθρου».