Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 2.500 άνεργους

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να εκδόσει το υπουργείο Εργασίας την πρόσκληση για πρόσληψη 2.500 ανέργων μέσω κοινωφελούς προγράμματος εργασίας στα 19 Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και στα 5 hotspots στη χώρα.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των ωφελούμενων, προκειμένου να τοποθετηθούν στις θέσεις τους αρχές Ιανουαρίου 2022.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, σε ημερομηνία που θα ορισθεί με την έκδοση της προκήρυξης.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αφορούν σε διάφορες ειδικότητες, ενδεικτικά να αναφέρουμε, διοικητικό προσωπικό, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, νηπιαγωγοί, ηλεκτρολόγοι, βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, προσωπικό γενικών καθηκόντων κ.α.

Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν ένα μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ, ενώ όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και θα αμείβονται επιπλέον για την νυκτερινή εργασία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ