Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μετά την κλιμάκωση της κρίσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θέτει σε εγρήγορση και την ελληνική κυβέρνηση.

Στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή και την στάση της χώρας μας μπροστά στα τελευταία γεγονότα που έχουν πυροδοτήσει την παγκόσμια ανησυχία για ανεξέλεγκτη επέκταση της πολεμικής σύγκρουσης.
Αναμένεται να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με την εξέλιξη της κατάστασης μετά την εκτόξευση drones του Ιράν κατά του Ισραήλ και την απάντηση που προαναγγέλλει το Τελ Αβίβ και να ληφθούν αποφάσεις που θα σηματοδοτούν την ετοιμότητα της χώρας μας απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο.
Λόγω των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος δεν θα παραστεί για τον λόγο αυτό στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ