Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

ΑΚΕΠ Συνεργασία: Παρέμβαση για την προμήθεια καυσίμων του δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο θέμα με την προμήθεια καυσίμων του δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει με ανακοίνωσή της η παράταξης της “ΑΚΕΠ Συνεργασία”, με επικεφαλής τον κ. Παντελή Βλασσόπουλο.

Αφορμή για τη νέα ανακοίνωση και επίθεση προς την δημοτική αρχή δόθηκε από την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε νέα ανάθεση για τα επόμενα τρία χρόνια με το ίδιο πρατήριο καυσίμων που δημιουργήθηκε το θέμα πριν λίγους μήνες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΚΕΠ έχει ως εξής: “Το θέμα με την προμήθεια καυσίμων των οχημάτων του Δήμου από ΑΠΟΘΗΚΗ Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων είναι λίγο πολύ γνωστό. Αυτό που δεν είναι ίσως τόσο γνωστό είναι ότι η δημοτική Αρχή, αντί να διερευνήσει το θέμα, ως όφειλε και να καταλήξει εάν ο συγκεκριμένος πρατηριούχος έκανε κάτι παράνομο ή όχι, καθώς και αν προκύπτει οικονομική ζημία για τον Δήμο, προχώρησε σε ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΣΗ, για τα επόμενα τρία χρόνια, της προμήθειας του πετρελαίου κίνησης προς αυτό ΤΟ ΙΔΙΟ πρατήριο καυσίμων. Δηλαδή, ενώ αρχικά ο κ. Μπάμπαλος έριξε όλες τις ευθύνες στους οδηγούς των οχημάτων (αλλά, έμμεσα, και στον πρατηριούχο, υπονοώντας πως ό,τι έχει συμβεί, έχει γίνει σε συνεννόηση αυτών των δύο, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα) στην συνέχεια, ωστόσο, χωρίς να κάνει καμία απολύτως έρευνα για το ενδεχόμενο πιθανών ευθυνών του πρατηρίου, η δημοτική αρχή προέβη σε αποδοχή της προσφοράς του ίδιου αυτού πρατηρίου και σε υπογραφή νέας σύμβασης μαζί του για προμήθεια του πετρελαίου κίνησης για άλλα τρία χρόνια!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (18-11-2021), πληροφορηθήκαμε, έκπληκτοι, ότι ΤΟ ΙΔΙΟ πρατήριο καυσίμων, σε προηγούμενη σύμβαση με τον Δήμο Ηρακλείου, επί τρία χρόνια δεν εξέδιδε τα σχετικά εκπτωτικά τιμολόγια που προβλέπονταν στην σύμβαση, με αποτέλεσμα να τιμολογείται ακριβότερα από το προβλεπόμενο η βενζίνη για τον Δήμο.

Η μόνη αντίδραση του Δήμου ήταν ότι θα επιδιώξει να πάρει τα χρήματα αυτά πίσω. Καμία άλλη κύρωση…

Κατά τα λοιπά, το συγκεκριμένο πρατήριο θα συνεχίσει να προμηθεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ το Δήμο πετρέλαιο κίνησης, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε ότι προμήθευε πετρέλαιο από αποθήκη, εκτός επίσημων μετρητών, παρά το γεγονός ότι επίσης πιάστηκε να τιμολογεί παραπάνω από όσο προέβλεπε η προηγούμενη σύμβασή του και παρά το γεγονός ότι καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί για όλα αυτά, από κανέναν.

Όλα τα παραπάνω δεν θεωρούνται από την δημοτική αρχή ¨προηγούμενο σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα¨ ώστε, κατά το νόμο, να αποκλειστεί, κατ’ ελάχιστον, από τον διαγωνισμό η προσφορά του συγκεκριμένου πρατηρίου… Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο…

Σε όλα αυτά ο λαλίστατος κ. Μπάμπαλος έχει επιλέξει να μην απαντά. Άλλωστε, τις σχετικές “αρμοδιότητες” – ευθύνες τις έχει εκχωρήσει… Προτιμά να φωτογραφίζεται και να παρουσιάζει ακόμα και την άσκηση των αυτονόητων αρμοδιοτήτων ενός Δήμου, ως προσωπική του επιτυχία. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναζητάμε την αλήθεια, για την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου, γιατί αυτό επιτάσσει το θεσμικό καθήκον μας.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, αφού συγχαρούμε την κ. Γεωργοπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της, ως Αντιδημάρχου Οικονομικών, την ρωτάμε ευθέως: Προτίθεται να ερευνήσει αυτή την δυσώδη κατάσταση ; Προτίθεται να δώσει απαντήσεις ή θα παραμείνει σιωπηλή και απαθής, όπως ακριβώς ο προκάτοχός της, προκειμένου να τηρήσει την “γραμμή” του κ. Μπάμπαλου;

Κυρία Γεωργοπούλου, μετά από όλα αυτά, μπορεί ο Δήμος να εξακολουθεί να προμηθεύεται καύσιμα από το συγκεκριμένο πρατήριο; Προτίθεστε να κάνετε κάποια έρευνα και να εξηγήσετε δημόσια τι έχει συμβεί; Εάν ο προμηθευτής δεν έχει περιπέσει σε κάποιο παράπτωμα ή εάν όλα αυτά γίνονταν εν γνώση της δημοτικής αρχής, οφείλετε να βγείτε να το δηλώσετε και να τον αποκαταστήσετε δημόσια. Εάν όμως δεν είναι έτσι, δεν μπορείτε πλέον να συνεχίσετε απλά να κοιτάτε… Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και οι πάσης φύσεως ευθύνες, συν τω χρόνω, αποκτούν ονοματεπώνυμα.”

 

[Πηγή: syneidisi.com]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ