Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Γεωργιάδης: Ο Αυγενάκης δεν έχει ασυλία για την πράξη του και η παράταξή μας δεν δικαιολογεί καμία πράξη βίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε τη λύπη του για τον Λευτέρη Αυγενάκη, διαγραφέντα από τη ΝΔ βουλευτή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία για την επίθεσή του στον υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος».

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένας εργατικός άνθρωπος, τιμάται από τον λαό του Ηρακλείου για πολλά χρόνια και αυτό έχει τη σημασία του αλλα ασφαλώς έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ο πρωθυπουργός πολύ σωστά ενήργησε και σε πρώτο χρόνο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην παράταξή μας να δικαιολογηθεί μια πράξη βίας» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σε σχέση με αυτό, δήλωσε ότι λυπάται ως πολιτικός για την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος και επισήμανε ότι δεν υπάρχει ασυλία για τέτοιες πράξεις, αφού η βουλευτική ασυλία ισχύει μόνο για βουλευτικές δραστηριότητες. Επίσης, ανέφερε ότι η αναφορά του κ. Αυγενάκη ήταν ανακριβής και ατυχής.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει την Αυγή, λέγοντας ότι η ενέργεια του να κλείσει την εφημερίδα με ένα tweet από την Αμερική ήταν αποκαρδιωτική. Κατά τη γνώμη του, αυτή η ενέργεια δεν ήταν αντάξια της ιστορίας της εφημερίδας και δεν ήταν αξιοπρεπής για τους εργαζόμενους. Εξέφρασε την άποψη ότι ο Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι παρών και να συναντηθεί με τους εργαζόμενους.

«Ο Κασσελάκης έκανε ένα φτύσιμο στην Αυγή. Εγώ που είμαι δεξιος σας λέω ότι για την ιστορία της εφημερίδας ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που ο κ. Κασσελάκης αντιμετωπίζει τον Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμα πιο αρνητικός και βλάπτει τη δημοκρατία.

«Αυτό το “ζεν” του Τσίπρα ενώ λέει όλη η Ελλάδα ότι πήρε “μαύρα” λόγω του Κασσελάκη, είναι λίγο περίεργο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε για το θέμα λέγοντας «η συζήτηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε μαύρα και ο Κασσελάκης είναι ο τίμιος, υποσκάπτει την πίστη των ανθρώπων στους δημοκρατικούς θεσμούς και σε αυτό ο Τσίπρας πρέπει να μιλήσει, δεν αφορά μόνο το κόμμα του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ