Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

«Μύδροι» Κούγια σε εισαγγελέα για Πισπιρίγκου: Την ειρωνευτήκατε, θα σας καταγγείλουμε στο Πειθαρχικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έντονη δυσαρέσκειά του αναφορικά με το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης εξέφρασε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας, που σε έντονο ύφος ζήτησε τα πρακτικά της αγόρευσης της εισαγγελέα, πριν αγορεύσει ο ίδιος την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν έχει κάνεις δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι από εσάς η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές “η Τζωρτζινα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα» διαμαρτυρήθηκε ο Αλέξης Κούγιας και προανήγγειλε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση από εισαγγελέα. «Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου», είπε ο Αλέξης Κούγιας με την εισαγγελέα να τον προτρέπει να το πράξει.

Ακολούθως, ο συνήγορος της 35χρονης κατηγορούμενης παιδοκτόνου ζήτησε γραπτώς τη μαραθώνια εισαγγελική αγόρευση. «Η εισαγγελέας αγόρευε επί πολλές ώρες. Η αγόρευση ήταν προφορική. Μας είπε από γραμματέα να κατατεθούν όταν κατατεθούν τα πρακτικά. Να κατατεθεί τώρα η αγόρευση. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευση της δεν θα ξεκινήσω την αγόρευση μου», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας με τους δικαστές να απορρίπτουν ομόφωνα το εν λόγω αίτημα και το νομικό παραστάτη της Ρούλας Πισπιρίγκου να απαντά: «Αν στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά πρόταση εισαγγελέως, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα».

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη

Πρώτος έλαβε τοΝ λόγο για να αγορεύσει ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, εκ των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας. Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, επισημαίνοντας ότι η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη δολοφονήθηκε με κεταμίνη που την χορήγησε η κατηγορούμενη.

“Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι”, δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην συζύγου της 35χρονης και εξήγησε:

“Την ημέρα που απεβίωσε το παιδί μέσα στο θάλαμο βρίσκονται οκτώ άτομα και όλοι λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή και δεν ανένηψε. Η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο παιδί είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο των θανάτων από κεταμίνη”.

Για τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και το ιατροδικαστικό του πόρισμα περί δηλητηρίασης από κεταμίνη, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι “ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης καταλήγει ότι αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από κεταμίνη, την οποία επιβεβαίωσε και στο ακροατήριο. Όπως επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι βρέθηκε η κεταμίνη μεταβολισμένη πως δόθηκε εν ζωή».

«Για να φέρει πίσω τον Δασκαλάκη έφτασε στο έγκλημα»

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή του και ο έτερος δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας, Δημήτρης Καράμπελας. Ο κ. Καράμπελας αναφέρθηκε στις διαταραγμένες σχέσεις του ζευγαριού Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη, για να εξηγήσει το κίνητρο της κατηγορουμένης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δεμένο ζευγάρι, αλλά με ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν το Αγλαΐα Κυριακού, ήταν σε διάσταση. Όσο κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καράμπελας, ζητώντας την καταδίκη της 35χρονης φερόμενης ως παιδοκτόνου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έδωσε το παρών στη δίκη. Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας θα αγορεύσει στις 14 Φεβρουαρίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ