Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Ξεκίνησαν εργασίες για τη νέα γέφυρα Μαρούγγαινας στα Τρίκαλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διαδικασία κατασκευής της νέας γέφυρας Μαρούγγαινας στα Τρίκαλα ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνουν το κλείσιμο της γέφυρας για πεζούς, εργοταξιακές σημάνσεις και κοπή δέντρων, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός είναι η ανέγερση μιας σύγχρονης γέφυρας που θα διατηρεί την παραδοσιακή μορφή της, όπως αποτυπώνεται στις παλιές φωτογραφίες. Η μελέτη για την κατασκευή αυτή έχει εκπονηθεί δωρεάν από τον «Σύλλογο Τρικαλινών Πολιτών – Γέφυρα Μαρούγκαινας», ο οποίος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τρικαλινού γυναικολόγου κ. Κυριάκου Τσαγκούλη, ο οποίος συνεργάστηκε με επιστήμονες για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Η νέα γέφυρα θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου συντήρησης και αποκατάστασης όλων των γεφυρών στην περιοχή. Το έργο αυτό, με τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 4: Επεμβάσεις (επισκευή, ενίσχυση, ανακατασκευή) όλων των γεφυρών του Ληθαίου ποταμού εντός της πόλης των Τρικάλων», χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 3.300.000€ και αναδόχο την εταιρεία ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και περιλαμβάνουν την κατεδάφιση και κατασκευή της νέας γέφυρας, η οποία θα έχει δίτοκη μορφή με δύο συμμετρικά ημικυκλικά ανοίγματα. Η γέφυρα θα συνδέεται με τα έργα της νέας πλατείας Εθνικής Αντίστασης και την αναμόρφωση των όχθων του Ληθαίου, συμβάλλοντας στη σύγχρονη εικόνα της πόλης.

Αναφορικά με την αναμόρφωση του Ληθαίου, το τμήμα της οδού Οθωνος από την πλατεία Ρήγα Φεραίου μέχρι την πρώην γέφυρα ΚΤΕΛ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με αναμονή για τις διαγραμμίσεις και την τοποθέτηση νέων φυτών. Οι εργασίες συνεχίζονται και στο τμήμα από την πλατεία Ρήγα Φεραίου προς την κεντρική πεζογέφυρα.

Στο πλαίσιο της συντήρησης των άλλων γεφυρών, οι εργασίες στη γέφυρα πρώην ΚΤΕΛ πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους, ενώ έχουν ξεκινήσει και στην περιοχή Τρικκαίογλου. Συνολικά, οι γέφυρες που συντηρούνται και αποκαθίστανται περιλαμβάνουν:

1. Πεζογέφυρα Κουτσομυλίων
2. Γέφυρα Μαιευτηρίου ή Τρικκαίογλου
3. Πεζογέφυρα Πελέκη
4. Γέφυρα Βουβής
5. Γέφυρα Γούρνας
6. Πεζογέφυρα Πίχτου
7. Πεζογέφυρα Ασκληπιού
8. Πεζογέφυρα Εθνικής Αντίστασης
9. Γέφυρα Γαριβάλδη ή πρώην ΚΤΕΛ
10. Γέφυρα Γκίκα
11. Πεζογέφυρα Αγ. Κωνσταντίνου
12. Γέφυρα Αρριανού
13. Γέφυρα Οδού Καρδίτσης

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ