Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Σύγκληση ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π Βορείου Τομέα ενόψει χειμερινής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/9) η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Τομέα υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη, Λουκίας Κεφαλογιάννη, η οποία αναπλήρωσε τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά.

Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδα Μανωλάκου, έγινε μερικός απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2024 έως σήμερα (σ.σ η αντιπυρική ολοκληρώνεται 31/10), ενώ συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς λήψης μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Η κα Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε τους διοικητές της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών όπως και των Πυροσβεστικών Σταθμών για το έργο τους και για την ανελλιπή προσωπική τους παρουσία σε όλα τα σημαντικά συμβάντα, δίνοντας τους το λόγο για μια πρώτη εκτίμηση των γεγονότων της πυρκαγιάς της 11ης Αυγούστου που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική και πώς αυτή αντιμετωπίστηκε, ενώ ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί του θέματος με όλα τα μέλη του ΠΕΣΟΠΠ.

Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, συζητήθηκαν η ετοιμότητα των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας και οι δράσεις της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την κατάσταση και τις αρμοδιότητες των φορέων αναφορικά με το δίκτυο ομβρίων υδάτων των οδών, ζητημάτων που αφορούν τις εργασίες καθαρισμού υδατορεμάτων, καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Περιφέρειας. Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα και διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, καθώς και η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Για καλή προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου

«Θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει της χειμερινής περιόδου γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε την ένταση ούτε το μέγεθος τυχόν πλημμυρικού φαινομένου», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Κεφαλογιάννη, διευκρινίζοντας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου: «Τα συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν καθημερινά τις δράσεις καθαρισμού των ρεμάτων -πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας- σε συνεννόηση με το Δασάρχειο Πεντέλης αλλά και τους δήμους».

Ποιοι παρακολούθησαν το ΠΕΣΟΠΠ

Το ΠΕΣΟΠΠ παρακολούθησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής και Δυτικού Τομέα κ.κ. Β. Καβαλλάρη και Β. Λώλος αντίστοιχα ενώ μαζί με την κα Κεφαλογιάννη τη συζήτηση συντόνισε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Πασσάς, παρόντος του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Χαχλάκη. Συμμετείχαν, επίσης, η δήμαρχος Πεντέλης Ν. Κοσμοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Αγίας Παρασκευής Ευ. Τάρλας, Παπάγου Χολαργού Μ. Τράκας, Χαλανδρίου Χ. Μαυρουδής, Μεταμόρφωσης Ν. Στρογγυλούδης, Αμαρουσίου Γ. Νικολαράκος, Φιλοθέης-Ψυχικού Β.Λιάπης, Βριλησσίων Ι. Μπήτας, ο προϊστάμενος γραφείου κίνησης του δήμου Ηρακλείου Αττικής Ν. Παναγιωτόπουλος, ο Δασάρχης Πεντέλης Θ. Κολοβός, οι διοικητές Διοικητής 4ου, 6ου, 12ου ΠΣ Αθηνών Ι. Μεσημερτσής, Α. Παπαχρήστου, Ν. Βλαχογιάννης, ο Αρχιπύραγος Π.Σ Χρ. Σημικάλης, ο Αντιπύραρχος Π.Σ Γ. Αρτοποιός, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής, των Εθελοντικών Οργανώσεων, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των δήμων του βορείου τομέα καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Π.Ε.Β.Τ.Α.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ