Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνεχίζεται  η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Αμαρουσίου, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων και τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας.
Εμπλουτισμένο με νέες χρηστικές ενότητες, το πρόγραμμα του Κέντρο Δια βίου Μάθησης προσφέρεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει νέες γνώσεις και να βελτιώσει τις δεξιότητές του, με εφαρμογή στην καθημερινότητα  τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Το Κέντρο λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης), προσφέροντας εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.
Μεταξύ των ενοτήτων που πρόκειται να λειτουργήσουν είναι: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη, Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Αιτήσεις μέχρι 10 Οκτωβρίου
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την έναρξη κάθε τμήματος μάθησης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευομένων. Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Αιτήσεις για το 2ο κύκλο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η προσκόμιση αντιγράφου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν μέχρι δυο προτιμήσεις σε κάθε κύκλο μαθημάτων.

Μήνυμα Πατούλη
Ο Δήμαρχος  Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης για τη νέα περίοδο δήλωσε:
«Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη επιλογή, συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας νέες ευκαιρίες για κατάρτιση και επιμόρφωση, χρήσιμες και αναγκαίες στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, με μηδενικό οικονομικό κόστος για τους ιδίους. Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων ο καθένας μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα της αρεσκείας του, που παράλληλα καλύπτει τις προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες του.
Στην προσπάθεια μας αυτή, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν,  παρέχοντας στα μέλη του ΚΑΠΗ την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και να  αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τις δυνατότητες που τους προσφέρει το διαδίκτυο, με τη συμμετοχή τους στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.     
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εκπαιδευόμενους στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στην πόλη μας.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ