Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη …είναι ένα σύμπαν

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης, συμμετέχοντας στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία του Future Library και της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς της φίλους από τις 17 Ιουνίου 2015 με μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 18.00 – 20.00, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δημαρχείου 3, στον πεζόδρομο του Δημαρχείου).
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και αφορά παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
17 Ιουνίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα ραφείο λέξεων
Πανηγυρική έναρξη. Φτιάχνουμε λέξεις και με αυτές τις λέξεις τη σημαία της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας που θα μας συνοδεύει όλο το καλοκαίρι.

19 Ιουνίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Γνωριζόμαστε με το γνωστό ήρωα της σειράς κόμικς Owly, μιας μικρής κουκουβάγιας που ζει σε μια κουφάλα δέντρου. Διαβάζουμε τις περιπέτειές του, παίζουμε παιχνίδια και φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία

21 Ιουνίου: Παράσταση αφήγησης για μικρούς και μεγάλους
Οι Παραμυθοκόρες γιορτάζουν την αρχή της καλοκαιρινής εκστρατείας με μια παράσταση αφήγησης για μικρούς και μεγάλους

22, 25 και 26: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων ●●
Για μια εβδομάδα τα παιδιά θα μεταφερθούν στον κόσμο της Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων και θα οργανώσουν στη βιβλιοθήκη ένα πάρτι με καλεσμένους των Καπελά, τον Άσπρο Λαγό και τα τραπουλόχαρτα. Θα απολαύσουν παγωμένο τσάι και θα παίξουν παιχνίδια εμπνευσμένα από τις περιγραφές και τους ήρωες του βιβλίου.

29 Ιουνίου, 1 και 3 Ιουλίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα μουσείο
Μια εβδομάδα τα παιδιά θα μετατρέψουν τη βιβλιοθήκη σε ένα μουσείο. Κάθε μέρα μια διαφορετική στάση σε ένα ξεχωριστό μουσείο. Θα περιπλανηθούμε στα εκθέματα και θα ακούσουμε τις ιστορίες που έχουν να μας πουν.

6, 8, 10, 13, 15 και 17 Ιουλίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου
– 6 Ιουλίου: Ταξίδια στο χρόνο: Διαβάζουμε αποσπάσματα από βιβλία, βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες και σειρές που αναφέρονται σε ταξίδια στο χρόνο. Όλοι μαζί γινόμαστε εφευρέτες και σχεδιάζουμε τη δική μας μηχανή του χρόνου.
– 8 Ιουλίου: Φτιάχνουμε τη μηχανή του χρόνου: Με ανακυκλώσιμα και ευτελή υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας, φτιάχνουμε τη μηχανή του χρόνου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεταμόρφωσης.

10 Ιουλίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η προϊστορία
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε ένα μαμούθ.

– 13 Ιουλίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στην εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. Τι ρούχα φοράμε, τι φαγητά τρώμε, πώς χτίζουμε τις πυραμίδες, σε τι θεούς πιστεύουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.

– 15 Ιουλίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών. Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.

– 17 Ιουλίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Το μέλλον
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Τι θα τρώμε, τι ρούχα θα φοράμε, πού θα μένουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.

20, 22 και 24 Ιουλίου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια φανταστική χώρα των ζώων
Φτιάχνουμε στη βιβλιοθήκη μια έκθεση όλων των ζώων που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες. Ο Μπαγκίρα, ο Γουίννι, ο Μόμπυ Ντικ, η Χέντβιχ, ο Ασλάν, ο κύριος Φοξ θα βρεθούν όλοι μαζί και θα ξεκινήσουν μια συζήτηση για το τι σημαίνει να είσαι ζώο – πρωταγωνιστής σε ένα βιβλίο λογοτεχνίας.

24, 26 και 28 Αυγούστου: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του…
– …του Χουαν Μιρό: Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, βλέπουμε έργα του, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
– …του Αλέξη Ακριθάκη: Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, ζωγραφίζουμε βαλίτσες με το δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
-… του Πάουλ Κλέ: Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

31 Αυγούστου, 2 και 4 Σεπτεμβρίου: Η εποχή του βωβού κινηματογράφου
Μπαίνουμε στο κινηματογραφικό πλατό της εποχής του βωβού κινηματογράφου. Χωριζόμαστε σε ομάδες, γράφουμε σενάρια, γυρνάμε τα ταινιάκια, προσθέτουμε όπου χρειάζεται λόγια και μουσική και παρουσιάζουμε τις ταινίες μας σε προβολή στη βιβλιοθήκη.

7 Σεπτεμβρίου: Πανηγυρικό κλείσιμο της καλοκαιρινής εκστρατείας
Οι Παραμυθοκόρες κλείνουν την καλοκαιρινή εκστρατεία με μια παράσταση αφήγησης με παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση. Ανανεώνεται η σημαία της καλοκαιρινής εκστρατείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ