Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ν. Κεραμέως: “Θα τηρηθεί το ένα προς ένα για προσλήψεις στα πανεπιστήμια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικό θεμέλιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9».

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την υπουργό, ενισχύει σημαντικά την υφιστάμενη ανεξάρτητη Αρχή για τη διασφάλιση της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων που θα συνδέεται με την αξιολόγηση.

Η κυρία Κεραμέως ρωτήθηκε σχετικά με τον σχεδιασμό αναπλήρωσης των κενών που δημιουργήθηκαν στα πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια τις κρίσης από τις αφυπηρετήσεις καθηγητών και λόγω των μνημονιακών περιορισμών σε ό,τι αφορά την αντικατάστασή τους.

«Τα πανεπιστήμια έχουν σημαντικές ανάγκες σε νέο προσωπικό»

«Το 1:1 για τις αποχωρήσεις και προσλήψεις στο Δημόσιο εφαρμόζεται κανονικά, είναι ψηφισμένο και συνεπώς δεν υπάρχει κάποια ανησυχία επ’ αυτού. Είναι πολύ σημαντικό ότι εμείς ήδη, από το φθινόπωρο του 2019, προχωρήσαμε πάρα πολύ γρήγορα τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, πιο γρήγορα ίσως από όλα τα τελευταία χρόνια. Το λέω γιατί πράγματι τα πανεπιστήμια έχουν σημαντικές ανάγκες και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες» τόνισε η αρμόδια υπουργός.

Σχετικά με τη χαρτογράφηση των γνωστικών περιοχών που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις, διευκρίνισε πως «γίνεται μία συνολική προσπάθεια και θα γίνει σε συνδυασμό και με την ανεξάρτητη Αρχή που ενισχύεται σημαντικά τώρα και η οποία θα εισηγείται και στην ηγεσία του υπουργείου συνολικά για τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας».

«Ό,τι έχει να κάνει με ανάγκες σε προσωπικό το ίδιο το υπουργείο είναι σε άμεση επικοινωνία με όλα τα πανεπιστήμια προκειμένου να προσπαθήσει να καλύψει ανάγκες συγκεκριμένες που υπάρχουν», διαβεβαίωσε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας ότι «ενώ παραλάβαμε μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση εντός του υπουργείου φροντίσαμε και βρήκαμε πρόσθετα 22 εκατ., τα οποία κατανείμαμε στα πανεπιστήμια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ