Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Συζήτηση για τα ζητήματα της παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Δημήτρης Περιβολαράκης επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο και το Λύκειο Μεταμόρφωσης. Καταγράφηκαν και αναλύθηκαν τα προβλήματα των σχολείων ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και γενικότερα γύρω από τα ζητήματα της παιδείας.

Η Δημοτική Κίνηση «Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση» επισήμανε σχετικά: “Αντιλαμβανόμαστε ουσιαστικά πως ο χώρος της εκπαίδευσης βρίσκεται στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών και η παιδεία καταργείται σταδιακά ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
Η στήριξη των σχολικών μονάδων, η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η σύγκρουση με τις πολιτικές αποκλεισμού των μαθητών αλλά και τους ταξικούς φραγμούς που εντείνονται στο χώρο της εκπαίδευσης συνολικά, αποτελούν βασική μέριμνα της Παράταξης μας.
Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως η παιδεία αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε η μόρφωση να αποτελεί καθολικό δικαίωμα και ταυτόχρονα οι χώροι των σχολείων να αποτελέσουν κέντρα αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.
Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν μαθητές που θα λιποθυμούν, η δημοτική αρχή πρέπει να λαμβάνει μέριμνα έτσι ώστε να εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό και τα απαραίτητα για τη μορφωτική διαδικασία υλικά για κάθε μαθητή και μαθήτρια.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα άλλο λουκέτο σε σχολείο της Μεταμόρφωσης γεγονός που στιγμάτισε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ