Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Συνεργασία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με το 3ο Γυμνάσιο

Δημοσιεύθηκε

στις


Το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η Συμφωνία Πλαισίου Συνεργασίας του σχολείου με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα:
– Υλοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων ή / και ημερίδων σε ομάδες μαθητών,  καθηγητών αλλά και στην τοπική κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι του φαινομένου του σεισμού και την ενημέρωσή τους για τα μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισής του φαινομένου.
– Υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους με γεωλογικό – σεισμοτεκτονικό ενδιαφέρον.
– Δανεισμός σεισμολογικών οργάνων για έκθεση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες παρακολούθησης και καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας σε αληθινό χρόνο.
– Υποστήριξη εργασιών μαθητών με αντικείμενο τη σεισμολογία και την τεχνολογία των σεισμογραφικών οργάνων.

Συνέδριο ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Παράλληλα, δυναμικό παρόν έδωσε το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας στο Διεθνές Συνέδριο Ε- Step «Supporting teachers and parents partnerships through social – networking technologies», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του  διήμερου 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης 2015, στα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή.
Το E-STEP είναι ένα διακρατικό συνεργατικό Ευρωπαϊκό έργο, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε 125 σχολεία σε 5 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Αυστρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία).
Στο συνέδριο, μεταξύ των άλλων, εκπαιδευτικοί από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες παρουσίασαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή δράσεων συνεργασίας με τους γονείς σε διάφορες θεματικές περιοχές και σχολικά περιβάλλοντα. Οι παρουσιάσεις έγιναν στην Αγγλική γλώσσα. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν με παρουσίασή τους εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ