Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Τα οφέλη της On-line εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνεχίζοντας μια καταξιωμένη πορεία 30 ετών, το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ, σταθερό στο όραμά του για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της επιμόρφωσης, που το κατέστησε πρωτοπόρο στην on-line εκπαίδευση, διασφαλίζει και αυτήν τη χρονιά εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για κάθε μαθητή και φοιτητή, μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ψηφιακών και διαδικτυακών τεχνολογιών. Με στόχο μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια», το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ παρέχει σε κάθε εκπαιδευόμενο, όπου κι αν βρίσκεται, τη δυνατότητα πρόσβασης στο εκπαιδευτικό υλικό, 24 ώρες την ημέρα – 7 μέρες την εβδομάδα, μέσω μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας, αλλά και νέων εκπαιδευτικών εργαλείων και μεθόδων, που ανατρέπουν τα δεδομένα της παραδοσιακής διδασκαλίας.
Με σεβασμό και ευθύνη απέναντι σε γονείς, μαθητές και φοιτητές, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ υποδέχεται τη νέα χρονιά προσφέροντας το φροντιστηριακό e-μάθημα, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Mέσω της ιστοσελίδας του, www.arnos.gr, προσφέρονται περισσότερα από 40.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο, για τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου, λύσεις της τράπεζας θεμάτων για όλα τα μαθήματα, άμεση επικοινωνία μέσω chat, για την επίλυση αποριών, δυνατότητα on-line αξιολόγησης και υπόδειξης των δυνατοτήτων και αδυναμιών του μαθητή, καθώς και καθοδήγηση και υποστήριξη του μαθητή καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Υπογράφοντας τις καινοτόμες «Πράξεις Παιδείας», ο Διευθυντής Σπουδών του Κέντρου ΑΡΝΟΣ, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, παρουσιάζει αναλυτικά το νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών, τη φιλοσοφία που διαπνέει την on-line εκπαίδευση και τις νέες εκπαιδευτικές διεργασίες που συντελούνται με στόχο την εξάπλωση του κέντρου, μέσω της δημιουργίας των «Point ΑΡΝΟΣ». Παράλληλα, εξηγεί τους παράγοντες που οδήγησαν το Κέντρο Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στην απόλυτη επιτυχία και του εξασφάλισαν την πρωτοκαθεδρία στην on-line εκπαίδευση.

On Line εκπαίδευση. Πείτε μας τι καινούριο φέρνει στα εκπαιδευτικά πράγματα;
Η on-line εκπαίδευση παρέχει στο μαθητή και το φοιτητή την ευκαιρία να διδαχθεί, ανεξαρτήτως τόπου, χρόνου και απόστασης, στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μια πρώτη πτυχή της on-line εκπαίδευσης είναι ότι του δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το δάσκαλο σε video, φυσικά, αβίαστα, συγκεντρωμένα, σε κάθε αντικείμενο που ερευνά και παρουσιάζει (μεθοδολογία, δραστηριότητες, ασκήσεις).
Μια δεύτερη πτυχή είναι η παροχή ενός πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, που έχει δημιουργήσει μια έμπειρη ομάδα καταρτισμένων εκπαιδευτικών, σε κάθε αντικείμενο, όπως είναι τα ειδικά διαμορφωμένα τεστ και διαγωνίσματα για την αξιολόγηση του μαθητή, οι λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου, οι οποίες παρέχονται δωρεάν και οι σημειώσεις στα πανεπιστημιακά μαθήματα.
Επιπλέον, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να λάβει υποστήριξη και καθοδήγηση από τον on-line δάσκαλο, να αποκτήσει πρόσβαση στα πολυποίκιλα εργαλεία και μέσα του διαδικτύου, καθώς και σε μια πληθώρα ιστοσελίδων επιστημονικού και παιδαγωγικού περιεχομένου. Σε αυτό το περιβάλλον το παιδί μπορεί να μπει στη λογική του «παίζω και μαθαίνω», να διευρύνει τους ορίζοντές του και να παρακολουθήσει, για παράδειγμα, διαδραστικά την κίνηση της Γης και της Σελήνης γύρω από τον ήλιο.

Ποια είναι τα οφέλη αυτού του καινούριου τρόπου εκπαίδευσης, μέσω διαδικτύου, για το μαθητή;
Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Πρώτον, η on-line εκπαίδευση είναι μια λύση οικονομική, καθώς οι τιμές είναι προσιτές και λογικές για τα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Για παράδειγμα, τα on-line μαθήματα του Γυμνασίου προσφέρονται με ετήσια συνδρομή 150 ευρώ και του Λυκείου, 180 ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα πανεπιστημιακά μαθήματα, για το τετράμηνο, δηλαδή ουσιαστικά τη διάρκεια ενός εξαμήνου, παρέχονται με συνδρομή 99 ευρώ. Δεύτερον, εξασφαλίζει στον εκπαιδευόμενο απόλυτη ελευθερία χώρου και χρόνου. Ο μαθητής μπορεί να αξιοποιήσει την εκπαιδευτική μας υπηρεσία, όποτε και όσο θέλει, ενώ δεν υπάρχει η δέσμευση του χώρου που απαιτεί τη φυσική του παρουσία, καθώς μπορεί να διδαχθεί, όπου κι αν βρίσκεται, μέσω οποιασδήποτε συσκευής που παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (desktop, laptop, tablet, notebook, smartphone). Επιπλέον, η ευελιξία της on-line εκπαίδευσης στηρίζεται στο γεγονός ότι είναι προσανατολισμένη στην κάλυψη πολλαπλών αναγκών που προκύπτουν από τους διαφορετικούς μαθησιακούς χαρακτήρες. Ουσιαστικά, κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να μπει στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, να βρει το εκπαιδευτικό υλικό που ταιριάζει στον τύπο μάθησής του και να επιλέξει τον τρόπο διδασκαλίας που τον διευκολύνει ή να κάνει ένα συνδυασμό. Τρίτον, η on-line εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με τη δυναμική εξέλιξη της τεχνολογίας όσο και με την ανοικτή επικοινωνία, γεγονός που αποτυπώνεται στη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση της διδακτικής προσέγγισης και γενικότερα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Τέταρτον, η διαδικτυακή εκπαίδευση αναδεικνύεται σε κύριο μοχλό έκφρασης κοινωνικής ευαισθησίας, διευρύνοντας τις δυνατότητες επιμόρφωσης σε παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Τέλος, ο διαρκής εμπλουτισμός της διδασκαλίας και του εκπαιδευτικού υλικού διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα.

Διευκολύνει η on line εκπαίδευση την αυτο-αξιολόγηση των μαθητών;
Τα τεστ και τα διαγωνίσματα είναι στοχευμένα με άξονα τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου. Για παράδειγμα, στο πρώτο κεφάλαιο των Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου υπάρχουν ερωτήσεις «κλειστού» τύπου. Αυτές οι ερωτήσεις δίνουν την ευκαιρία στο μαθητή να αυτο-αξιολογηθεί ως προς την κατανόηση του αντικειμένου, ενώ το τεστ μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές επιθυμεί ο ίδιος, με διαφορετικές, κάθε φορά, ερωτήσεις. Με αυτήν την πολλαπλότητα επιλογών, ο μαθητής μπορεί να δοκιμαστεί σε όλο το εύρος της ύλης και να διασαφηνίσει κομβικά σημεία του μαθήματος. Να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ζωντανής, on-line υποστήριξης των μαθητών, οι δάσκαλοι μπορούν να βαθμολογήσουν τα τεστ, τα οποία έχουν ήδη λάβει ηλεκτρονικά, και να τα συζητήσουν με τους μαθητές. Επιπλέον, μέσω των on-line τεστ αξιολόγησης εξασφαλίζεται η δυνατότητα και στο γονιό να έχει άμεση εποπτεία σχετικά με το επίπεδο και την πρόοδο της μελέτης του παιδιού του.

Τι επίδραση έχει η on-line εκπαίδευση στις σχολικές επιδόσεις των μαθητών;
Μέχρι σήμερα στην εκπαίδευση έχουμε δύο κλειστές πόρτες. Το σχολείο, με το γνωστό μας άβατο και το «ιδιαίτερο» στο σπίτι με το προσωπικό άβατο. Η on-line εκπαίδευση δεν είναι μια άλλη πόρτα, αλλά μια πλατεία που συναντιούνται ανοικτά γονείς, μαθητές και δάσκαλοι. Προσφέρει τη δυνατότητα στο μαθητή να συγκεντρωθεί και να δουλέψει με το εκπαιδευτικό του αντικείμενο την ώρα που ο ίδιος νιώθει έτοιμος, γεγονός που βοηθά πολύ στο βαθμό αφομοίωσης του μαθήματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο μαθητής δεν είναι εξαναγκασμένος να παρακολουθήσει τη διδασκαλία όταν του ζητηθεί, αλλά την ώρα που ο ίδιος το επιζητεί. Συνακόλουθα, ενισχύεται ιδιαίτερα η αυτοπεποίθησή του, εφόσον αφενός κατανοεί τα μαθήματα, βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις του και αφετέρου αποκτά κριτική σκέψη, καθώς, σε αντίθεση με την παραδοσιακή διδασκαλία, όπου είναι κατά βάση δέκτης και εκτεθειμένος στην κριτική, στην on-line εκπαίδευση έχει τη δυνατότητα να δει τη διδασκαλία πιο αποστασιοποιημένα και να την αξιολογήσει. Το διαδίκτυο, έχει γαλουχήσει, πλέον, μια νέα γενιά δασκάλων, οι οποίοι έχουν κάτι βαθύτερο, κάτι ουσιαστικότερο να προσφέρουν στην εκπαίδευση, πέρα από την απλή παρουσίαση στερεότυπης γνώσης.

Η διδασκαλία των video-μαθημάτων διαμορφώνεται με άξονα το σχολικό βιβλίο;
Η διδασκαλία περιέχει βασικά την ύλη του αναλυτικού σχολικού προγράμματος, κάθε τάξης. Ουσιαστικά εμείς αγκαλιάζουμε το σχολικό βιβλίο. Δεν έχουμε λόγο να το κρίνουμε, αλλά έχουμε λόγο να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό. Οπότε, υιοθετούμε τη λογική της δημιουργίας και της κατανόησης των δεδομένων, με στόχο να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Έτσι, λοιπόν, η εκπαιδευτική ομάδα ΑΡΝΟΣ δίνει στο σχολικό βιβλίο παλμό και ψυχή, αποδίδοντάς το με το δικό της τρόπο. Αφιερώνει χρόνο και αγάπη, προκειμένου να ανακαλύψει τα κατάλληλα ερεθίσματα, μέσα από αυτό, αλλά και να διασαφηνίσει τα δύσκολα σημεία. Έχουμε λόγο, στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, να δημιουργήσουμε, να δώσουμε προτάσεις, αλλά και λύσεις.

Πώς διεξάγεται η ζωντανή συνομιλία του μαθητή με τον on-line δάσκαλο;
O μαθητής έχει στη διάθεσή του την υπηρεσία chat της ιστοσελίδας μας www.arnos.gr την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει πολύ απλά, κάνοντας κλικ στην ένδειξη «ερωτήσεις». Αφού κάνει την επιλογή της βαθμίδας στην οποία ανήκει π.χ. Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ο μαθητής μπορεί να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει ζωντανά με τον δάσκαλο. Επιπλέον, λειτουργεί η φροντιστηριακή e-τάξη, όπου ο μαθητής μέσω της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να ακούει και να βλέπει τον δάσκαλο να γράφει στο διαδραστικό πίνακα αυτά που του λέει προφορικά.

Πόσο εύκολο είναι για έναν μαθητή του Δημοτικού ή του Γυμνασίου να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ;
Η μεγάλη εξοικείωση των σημερινών παιδιών με την τεχνολογία και ειδικότερα τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών κάθε τύπου, καθιστούν την περιήγησή τους στο site ιδιαίτερα εύκολη. Εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα site που είναι απλό, άμεσο και απολύτως ασφαλές για τα παιδιά. Για παράδειγμα, ένας μαθητής του Δημοτικού που ενδιαφέρεται για τα Μαθηματικά, μπαίνοντας στο site www.arnos.gr μπορεί να επιλέξει το συγκεκριμένο μάθημα και να εντοπίσει αμέσως όλο το σχετικό υλικό, δηλαδή όλες τις ενότητες του σχολικού βιβλίου και σε κάθε ενότητα επιμέρους, τη διδασκαλία σε video βήμα προς βήμα, τις δραστηριότητες, το τετράδιο εργασιών κ.λπ. Συνεπώς, με πολύ απλό τρόπο, ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει άμεσα αυτό που επιθυμεί.

Ποιος είναι ο ρόλος της on-line διδασκαλίας σε σχέση με τον διδακτικό ρόλο του συμβατικού σχολείου;
Πιστεύω ότι η on-line εκπαίδευση θα αποτελέσει το θεμέλιο που θα στηρίξει το σχολείο του αύριο. Στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, ο δάσκαλος δε συνιστά πλέον απλό χειριστή μιας στεγνής και στερεότυπης γνώσης που απλά επαναλαμβάνεται, κάθε χρόνο, αλλά καθίσταται ενεργός φορέας και κοινωνός της γνώσης. Αντλώντας ιδέες και διευρύνοντας την αντίληψή του όσον αφορά στους τρόπους προσέγγισης του εκάστοτε θέματος διδασκαλίας, ο δάσκαλος είναι πλέον σε θέση να αναδιαμορφώσει το εκπαιδευτικό υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών του. Έτσι, καταφέρνει να αυξήσει σημαντικά τη μεταδοτικότητά του, αξιοποιώντας τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως τον διαδραστικό πίνακα και να δημιουργήσει ένα άλλο μάθημα, δίνοντας καθημερινά στους μαθητές του νέα ερεθίσματα. Η on-line εκπαίδευση μπορεί να ιδωθεί ως μια άλλη πηγή, που ευνοεί την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και άποψης, τόσο από την πλευρά του δασκάλου όσο και από την πλευρά του μαθητή, ώστε να δημιουργηθεί ένας διάλογος. Η φιλοδοξία μας είναι να είμαστε υποστηρικτές του δασκάλου του αυριανού σχολείου, το οποίο θα επιτελεί πλέον τον δικό του ρόλο. Τότε εμείς θα είμαστε υπερήφανοι τόσο για το αποτέλεσμα που παράγεται, όσο και για τη δυνατότητα το σχολείο και η διδακτική εμπειρία να εμποτιστούν σε αυτό το πνεύμα λόγου και διαλόγου που διαπνέει και εμάς.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ;
Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ, που ιδρύθηκε το 1985 και σε λίγο «κλείνει» αισίως 30 χρόνια καταξίωσης και επιτυχίας, ξεκίνησε αρχικά με αποκλειστικό αντικείμενο την παράδοση μαθημάτων σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΜΠ και ΤΕΙ. Με το πέρασμα του χρόνου, εγώ και οι συνεργάτες μου προχωρήσαμε στη συγγραφή και έκδοση διδακτικών συγγραμμάτων, ενώ στην εξελικτική πορεία προστέθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή φοιτητών από τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ. Σημαντικός σταθμός στην επιτυχημένη διαδρομή του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), το 2000. Μέσα από αυτό το όραμα ενίσχυσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταφέραμε να εξελίξουμε δυναμικά τις υπηρεσίες της on-line εκπαίδευσης, γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να επιτύχουμε έναν απόλυτο μετασχηματισμό, τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό μας κέντρο να εδραιωθεί ως χώρος on-line εκπαίδευσης.

Πού οφείλεται, κατά τη γνώμη σας, η σταθερή πρωτοπορία του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ στην on-line εκπαίδευση;
Η αναγνώριση και η επιτυχία μας οφείλεται κυρίως στις υπηρεσίες που δημιουργούμε κι εξελίσσουμε διαρκώς, στην προσαρμογή στις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν και τη συνεχή παρακολούθηση της διεθνούς ευρωπαϊκής αγοράς μέσα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις. Μία από τις βασικές συνιστώσες της on-line εκπαίδευσης, που έχει ήδη δοκιμαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο με τεράστια δυναμική και απήχηση, είναι η ποιότητα της διδασκαλίας σε video. Ο on-line δάσκαλος εκθέτει το διδακτικό του έργο στην αγορά, σε κοινή θέα, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις απαιτήσεις. Συνακόλουθα, αυτό που δημιουργούμε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ, είναι πιο άμεσο, πιο αληθινό, πιο ολοκληρωμένο και έχει τη φυσική ροή, τη δυναμική της παρουσίασης βήμα προς βήμα.

Ποιες εναλλακτικές λύσεις παρέχει το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες;
Πιστεύουμε ιδιαίτερα στην αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και γι’ αυτό αναπτύσσουμε μια πλούσια κοινωνική δράση, δεδομένου ότι η on-line εκπαίδευση είναι από τη φύση της ένα μέσο που ενέχει τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης σε όλους. Έτσι, από τα πέντε βίντεο που παράγουμε, παρέχουμε το ένα δωρεάν, γεγονός που αφενός επιτρέπει στον καθένα να γίνει κοινωνός της γνώσης και αφετέρου μας δίνει τη δυνατότητα να μυήσουμε τον κόσμο στα μυστικά της on-line εκπαίδευσης, στην πράξη. Πρόκειται για ένα είδος εκπαίδευσης που δεν περιγράφεται με λόγια και δεν μπορεί να γίνει πραγματικά αντιληπτή, παρά μόνο μέσω της βιωματικής εμπειρίας, όπως το έχουν βιώσει εκατοντάδες, χιλιάδες γονείς και μαθητές μέχρι σήμερα. Οι μικροί μαθητές αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη, τους μεγαλύτερους θαυμαστές μας, καθώς μπαίνουν καθημερινά στο site και παρακολουθούν τα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία, από την περσινή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας δράσης, διατίθενται εντελώς δωρεάν.

Είναι αλήθεια ότι μέσω της on-line εκπαίδευσης έχετε αποκτήσει μαθητές απ’ όλες τις περιοχές της χώρας;
Για την ακρίβεια, έχουμε μαθητές και εκτός Ελλάδας. Έχουμε μαθητές από την Αλεξάνδρεια, οι οποίοι μας βρήκαν στο διαδίκτυο, έχουμε μαθητές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά θα έλεγα ότι το κοινό με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή είναι παγκόσμιο. Βέβαια, καλύπτουμε πρωτίστως όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από τις μεγάλες πόλεις, μέχρι τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε παιδί, όπου κι αν βρίσκεται, να δεχθεί διδασκαλία και να ανοίξει νέους ορίζοντες.

Τι σημαίνει για εσάς το γεγονός ότι το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ κατέχει την πρωτοπορία στην on-line εκπαίδευση;
Αυτή η πρωτοπορία βασίζεται σε μια λογική που με διακατέχει από παιδί, την οποία μου ενέπνευσε ο πατέρας μου. Είναι μια λογική που έχει τη βάση της στην αγάπη με την οποία έσπερνε ο πατέρας μου το χωράφι, δηλαδή να οργώσουμε, να σπείρουμε, να καλλιεργήσουμε, για να μπορέσουμε να θερίσουμε. Συνεπώς, αυτή η πρωτοπορία απαιτεί αντίστοιχα το όργωμα, την καλλιέργεια, τη φροντίδα, την αγωνία των συνθηκών, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα θερίσουμε. Και εφόσον θερίσουμε, πρέπει να αποθηκεύσουμε σωστά, για να επαναληφθεί ο κύκλος. Και νομίζω ότι αυτός ο πανάρχαιος, αέναος κύκλος, που βίωσα ως παιδί, είναι ο κύκλος της πραγματικής εκπαίδευσης, που δίνει τη δυνατότητα της πρωτοπορίας.

Ποιες είναι οι εκπαιδευτικές καινοτομίες που θα εφαρμόσετε τη νέα σχολική χρονιά; Θα διευρύνετε τις συνεργασίες σας;
Η on line εκπαίδευση επιβάλλει την επικοινωνία και ταυτόχρονα αυτή η επικοινωνία λειτουργεί ως εφαλτήριο για την εξέλιξη. Όσοι συνάδελφοι δάσκαλοι, καθηγητές έχουν ένα φροντιστήριο, ένα κέντρο ξένων γλωσσών και θα ήθελαν να το αξιοποιήσουν πολλαπλά, το Κέντρο Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ τους δίνει τη δυνατότητα, μέσα από τη σύνδεση με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο χώρο τους, να έχουν έναν πολύτιμο σύμμαχο, έναν εξαιρετικό συνεργάτη, που θα καθοδηγεί τους μαθητές τους. Τα «Point ΑΡΝΟΣ», τα οποία είναι στην ουσία Κέντρα Ψηφιακής Μάθησης, δίνουν τη δυνατότητα στο μαθητή του κλασικού φροντιστηρίου αφενός να προετοιμαστεί καλύτερα και να συμμετάσχει ενεργά στο μάθημα και αφετέρου, μέσω της χρήσης του υπολογιστή, να λάβει απαντήσεις και μια γενικότερη καθοδήγηση από τον tutor της ομάδας του Κέντρου Μελέτης. Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία στην ουσία θα ανατροφοδοτεί και εμάς, προκειμένου να αναπαράγουμε το κατάλληλο υλικό για τη στήριξη τόσο των Κέντρων Μελέτης όσο και του δασκάλου.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σε μαθητές και γονείς εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς;
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δημιουργεί και καλλιεργεί μια νέα πρόταση, μια νέα δυνατότητα για διέξοδο. Πιστεύω ότι στα δύσκολα θα αναδείξουμε την αληθινή μας φύση και το μεγαλείο της ψυχής και της σκέψης με πράξεις παιδείας και αλληλεγγύης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ