Παιδεία
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η UNICEF ιδρύουν Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η UNICEF συνεργάζονται για τη δημιουργία του Κέντρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει όχι μόνο στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και στην κοινωνική τους ένταξη.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί την έναρξη ενός κέντρου που θα παρέχει εκπαίδευση, επιμόρφωση και υποστήριξη σε παιδιά και νέους.
Το Κέντρο, σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, θα διασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού με την πλήρη ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνική ζωή.
Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας και των φορέων προστασίας των παιδιών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση βιώσιμων πολιτικών κοινωνικής ένταξης.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, δήλωσε:
“Η δημιουργία του Κέντρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει τον κοινωνικό ρόλο του Πανεπιστημίου μας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία με τη UNICEF, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την έρευνα, να καλλιεργήσουμε την ευαισθητοποίηση και να προσφέρουμε στους νέους τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση δράσεων που αφορούν τα δικαιώματά τους. Η εκπαίδευση και η προστασία των παιδιών δεν είναι μόνο αντικείμενο μελέτης, αλλά ευθύνη όλων μας.”
Η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Έλενη Γρίβα, επισήμανε: “Η ίδρυση του Κέντρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό σύνδεσης του ΠΔΜ με την τοπική κοινωνία. Το εγχείρημα ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα και τη δέσμευση του ιδρύματός μας για κοινωνική ευαισθητοποίηση, εξωστρέφεια και ακαδημαϊκή αριστεία. Ευελπιστούμε το Κέντρο να αποτελέσει έναν κόμβο διεπιστημονικής έρευνας, εκπαίδευσης, κατάρτισης και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.”
Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Dr. Ghassan Khalil, τόνισε:
“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγχαίρω το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την ίδρυση του Κέντρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Με αυτή την πρωτοβουλία, το Πανεπιστήμιο εντάσσεται σε ένα δίκτυο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και διεθνώς, συμβάλλοντας ενεργά στην προώθηση και ενίσχυση των δικαιωμάτων των παιδιών. Η UNICEF θα συνεργαστεί στενά με το Πανεπιστήμιο, διασφαλίζοντας ότι κάθε παιδί απολαμβάνει τα δικαιώματά του. Η ίδρυση του Κέντρου θα έχει αναμφίβολα θετικό αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών και στην κοινωνία συνολικά.”
Το Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα αναλάβει ερευνητικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, θα υλοποιήσει ενημερωτικές δράσεις και θα ενισχύσει στρατηγικές συνεργασίες. Συνεπώς, με την υπογραφή του Μνημονίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η UNICEF κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς έναν πιο δίκαιο και συμπεριληπτικό κόσμο για κάθε παιδί.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024