Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας φιλοξενεί την Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας, υποδέχεται τους εταίρους του στο σχολικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius «Ενότητα στην Πολυμορφία» από τις 17 έως τις 23 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές μας που ταξίδεψαν στα πλαίσια του προγράμματος στην Ιταλία, στην Τουρκία και στην Πολωνία, και θα επισκεφθούν τον ερχόμενο Μάιο τη Ρουμανία παίρνουν τη σκυτάλη της φιλοξενίας των συμμαθητών τους από την Ευρώπη, στα δικά τους σπίτια.
Μια εβδομάδα μαζί στην Ελλάδα! Μια εβδομάδα μαζί στη Νέα Φιλαδέλφεια! Οι φιλοξενούμενοι του σχολείου θα περιηγηθούν, θα γνωρίσουν και θα μάθουν την ιδιαίτερη ιστορία αυτού του τόπου με την επίσκεψή τους σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, τόσο σε καθαρά τοπικό, όσο και στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο (Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού “Φιλιώ Χαϊδεμένου”, Ακρόπολη, Επίδαυρος, Ναύπλιο, Μυκήνες).
Η παρουσία τόσων νέων ανθρώπων στην περιοχή μας τιμάει τη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος προβλέπεται περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελλήνων της Διασποράς, προκειμένου να πληροφορηθούν οι φιλοξενούμενοι καθηγητές και μαθητές την ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας.
Οι ξένες αποστολές θα τύχουν τιμητικής υποδοχής στο Δημαρχείο και στο ΠΠΕΔ από τη Δήμαρχο κ. Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Τάσο Ταυρόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του ΠΠΙΕΔ κ. Σπύρο Καβακόπουλο και από εκπροσώπους της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.
Αξίζουν συγχαρητήρια οι καθηγητές και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. για την προετοιμασία και την υλοποίηση του προγράμματος Comenius με τη συμπαράσταση των τοπικών αρχών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ