Παιδεία
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών κατά της σχολικής βίας

Για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικοί θα καταρτιστούν ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν φαινόμενα σχολικής βίας και εκφοβισμού, μέσω των δύο κύκλων της εξ αποστάσεως, ασύγχρονης επιμόρφωσης. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» στους ΑΠ1, ΑΠ2 & ΑΠ3, του Ε. Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».
Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε και απευθύνεται στις Επιτροπές Συντονιστών Δράσεων Πρόληψης (ΕΣΥΔΠ) καθώς και στις Περιφερειακές Ομάδες Δράσεων Πρόληψης (ΠΟΔΠ). Εκτός από την αντιμετώπιση της σχολικής βίας έχει σκοπό να ενισχυθούν σχετικές δράσεις μέσα στην σχολική κοινότητα, με στόχο την έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση παρόμοιων περιστατικών.
Η επιμόρφωση στον β’ κύκλο απευθύνεται στις Σχολικές Ομάδες Δράσεων Πρόληψης (ΟΔΠ) έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν περιστατικά σχολικής βίας μέσα στο σχολικό περιβάλλον έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Ειδικότερα η επιμόρφωσή των εκπαιδευτικών θα συμβάλει στον αποτελεσματικό συντονισμό και την εποπτεία δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων βίας και εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους, την οργάνωση συναντήσεων και επιμορφώσεων με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και την αξιοποίηση συνεργασιών με εμπλεκόμενους, εξειδικευμένους φορείς.
Απώτερος στόχος είναι όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας σε όλη την επικράτεια να αποκτήσουν γνώσεις απαραίτητες για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών σχετικών με την Σχολική βία και τον Εκφοβισμό.
Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως, ασύγχρονης επιμόρφωσης των στελεχών εκπαίδευσης έχει διάρκεια πενήντα (50) ωρών και θα υλοποιηθεί μέσω πλατφόρμας Moodle με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ