Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης γιόρτασε 3 χρόνια gov.gr – Παρουσία του Πρωθυπουργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εκδήλωση για τα 3 χρόνια gov.gr πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Μέγαρου Μουσικής Αθηνών.

Η βραδιά περιείχε μεταξύ άλλων χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, καθώς και με ομιλία δική μου και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου.

Ο Υπουργός Κ. Πιερρακάκης δήλωσε σχετικά: “Ήδη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προετοίμασε το ψηφιακό άλμα δημιουργώντας μία ομάδα ειδικών οι οποίοι χαρτογράφησαν προβλήματα και ευκαιρίες. Έτσι την επόμενη μέρα των εκλογών υπήρχαν όλες οι δομές και οι ομάδες για να ξεκινήσει ταχύτατα η πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

 

Από την πρώτη κιόλας μέρα το Υπουργείο «έτρεξε» ταχύτατα: ενεργοποίηση του 112 ως μέσο πρόληψης καταστροφών, δήλωση γέννησης σε ένα μόνο βήμα και εντός του μαιευτηρίου, υπεύθυνη δήλωση, εξουσιοδότηση, άυλη συνταγογράφηση. Το φαξ καταργήθηκε στο Δημόσιο. Στη διάρκεια της πανδημίας μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία, χρησιμοποιώντας τα μηνύματα του κινητού για την άδεια κυκλοφορίας και αργότερα για το κλείσιμο των ραντεβού για το εμβόλιο. Γίναμε η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που ολοκληρώσαμε τη μετάβαση στο 5G ενώ παράλληλα εισαγάγαμε τις τηλεδιασκέψεις με δημόσιους υπαλλήλους. Σύντομα, χάρη στον “Μίτο”, θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα έχει καταφέρει να μετρήσει το σύνολο των διαδικασιών του Δημοσίου για να τις απλουστεύσει στη συνέχεια. Με λίγα λόγια φροντίζουμε να επιλύουμε εκκρεμότητες ενω παράλληλα προετοιμάζουμε το μέλλον.

 

 

 

Tο αποτέλεσμα της σύμπραξης των ανθρώπων για έναν κοινό στόχο, οι Άγγλοι το περιγράφουν με τον όρο leadership – ηγεσία. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος το περιγράφει με τον όρο πνοή. Στο έργο που παρουσιάστηκε στην ημερίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τους δημιουργούς του -δεκάδες στελέχη και συνεργάτες του Υπουργείου-, την πνοή την έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνέχεια αυτής της πνοής θα είναι ευεργετική για την Ελλάδα.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ