Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης
Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον συνεργό του πατέρα του Ράινερ – Η δικαστική διαμάχη των γονέων
Το απόγευμα της Τρίτης ο 6χρονος Ράινερ βρισκόταν μέσα στο σπίτι με τη γιαγιά του περιμένοντας την μητέρα του να επιστρέψει, όταν άκουσε θόρυβο και έτρεξε προς την πόρτα. Μόλις άνοιξε, ένας άνδρας με κουκούλα και full face τον άρπαξε και τον επιβίβασε σε λευκό βανάκι.
Η γιαγιά σε κατάσταση σοκ αρχισε να καλεί σε βοήθεια, με την τύχη του 6χρονου έκτοτε να αγνοείται. Παράλληλα, έχει εκδοθεί και Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Αναφορικά με την ημέρα της αρπαγής, κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού έχει καταγράψει το λευκό βαν με τα φιμέ τζάμια και τις κινήσεις του δράστη της αρπαγής από τη στιγμή που φτάνει έξω από το σπίτι του 6χρονου, με το υλικό να βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας και να εξετάζεται.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το βαν νοικιάστηκε στο όνομα συγγενικού προσώπου του πατέρα του 6χρονου πριν από λίγες ημέρες. Το όχημα το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο και μετά την αρπαγή το επέστρεψαν σε υποκατάστημα της εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού.
Σύμφωνα με το MEGA, ο πατέρας του 6χρονου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να ήταν ο άντρας με την κουκούλα που έτρεξε γρήγορα. Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι εάν ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την αρπαγή του 6χρονου, τότε θα πρέπει να υπήρχε συνεργός.
Από την πλευρά της, η μητέρα κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το παιδί της να μιλήσει. «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις αρχές».
Οι ελληνικές αρχές αναζητούν τον πατέρα του 6χρονου Ράινερ. Για την ΕΛ.ΑΣ. ο Νορβηγός θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που άρπαξε το παιδί.
Η επικοινωνία της μητέρας του παιδιού με τον πρώην άνδρα της, είναι ανέφικτη. Όπως δήλωσε στον Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο.
Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της μητέρας.
Σχετικά με το εάν ο πατέρας έβλεπε το παιδί του τον τελευταίο χρόνο στη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων, ο δικηγόρος απάντησε: «Ο πατέρας, ο παππούς του παιδιού και η ο σύζυγος της αδελφής του κ. Πέντερσεν κατά τη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων πέρσι, έμεναν στο κέντρο της Αθήνας. Δίναμε στον πατέρα τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το παιδί του και σχεδόν τον παρακαλούσαμε να πηγαίνει στο σπίτι στην Κηφισιά για να το βλέπει. Εκείνος έθετε όρο να φύγει στο εξωτερικό μαζί με το παιδί του για να το δει. Ετσι, πέρασαν 8 μήνες που δεν είχε δει το παιδί του από δική του επιλογή. Δεν λέμε ότι δεν το αγαπούσε, αλλά οι επιλογές του καθενός έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες κάθε ιστορίας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο πατέρας του 6χρονου βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 2021, όταν και ξεκίνησε ένας μαραθώνιος δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγο του για την επιμέλεια του παιδιού, ενώ έγιναν μηνύσεις και απο τις δύο πλευρές.
Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.
Τον Σεπτέμβριο, μιλώντας σε μέσο της Νορβηγίας, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε ότι ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.
Το 2020 η μητέρα μετέφερε παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα. Ο πατέρας άρχισε δικαστική διαμάχη από την οποία κέρδισε την αποκλειστική γονική μέριμνα. Έτσι, η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί.
Ο πατέρας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στράφηκε και προς την ελληνική δικαιοσύνη, ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επικαλούμενος τη Σύμβαση της Χάγης.